search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:12
MENU CLOSE

Η αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ διέγραψε τους βουλευτές που στήριξαν τον Ζάεφ στην αναθεώρηση

20.10.2018 07:04
Η αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ διέγραψε τους βουλευτές που στήριξαν τον Ζάεφ στην αναθεώρηση - Media

 

Στη διαγραφή των επτά βουλευτών της που ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης στην ψηφοφορία της Παρασκευής προχώρησε η αξιωματική αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ.

Η εκτελεστική επιτροπή του VMRO συνεδρίασε εκτάκτως αργά το βράδυ της Παρασκευής και αποφάσισε ομόφωνα να αποπέμψει τους βουλευτές από τις τάξεις του κόμματος, όπως δήλωσε ο αρχηγός της παράταξης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι. «Απογοήτευσαν την πατρίδα τους, πρέπει να ζήσουν με αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εκτίμησή της,  οι διαγραφέντες μπορεί να δωροδοκήθηκαν ή να έλαβαν υποσχέσεις για προστασία από διώξεις ώστε να σπάσουν την αυστηρή γραμμή για καταψήφιση που είχαν θέσει όλα τα όργανα του VMRO.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του VMRO είχε καταγγείλει πως έχουν υπάρξει απόπειρες χρηματισμού με έως και 2 εκατομμύρια ευρώ, με το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να διαψεύδει κατηγορηματικά, απειλώντας, μάλιστα, με μηνύσεις.

Η ψήφος των βουλευτών του VMRO ήταν απαραίτητη προκειμένου η κυβέρνηση Ζάεφ να συγκεντρώσει την πλειοψηφία δύο τρίτων που χρειαζόταν για να επικρατήσει στην πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

Συνολικά οκτώ μέλη της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης, οι επτά του VMRO και μια ακόμα βουλευτής που συχνά συνεργάζεται με τους εθνικιστές.

Αυτοί είναι οι βουλευτές της ανυτιπολίτευσης της ΠΓΔΜ που ψήφισαν “Υπέρ”

Τις φωτογραφίες των οκτώ βουλευτών της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ της πρότασης Ζάεφ δημοσιεύει, με επιθετικά σχόλια, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της ΠΓΔΜ republika.mk.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, που χαρακτηρίζει τους βουλευτές «προδότες», πρόκειται για τους Βλαντάνκα Αβιρόβικ, Εμίλια Αλεκσάντροβα, Άλεξ Βασιλέφσκι, Νόρα Ισμαϊλόιβσκα, Σταρόβα Ελιζαμπέτα, Καντσέσκα Μιλέβσκα, Κρστο Μουκόσκι και Λιούντεν Αρνάντοφ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:12