search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τη Πέμπτη

01.02.2012 17:54
Χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τη Πέμπτη - Media

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σε όλα την επικράτεια με χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους. Οι μετακινήσεις σε μερικές περιοχές της χώρας διεξάγεται με δυσκολία.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σε όλα την επικράτεια με χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους. Οι μετακινήσεις σε μερικές περιοχές της χώρας διεξάγεται με δυσκολία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 1 βαθμό, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από -4 έως 5, στην Ανατολική Ελλάδα από 0 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς, στις Σποράδες από 2 έως 6 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 5 έως 12 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένεται χιονόνερο νοτιότερα και παράκτια τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι νωρίς το πρωί, φαινόμενα που σταδιακά στα πεδινά θα μετατραπούν σε βροχές με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από -06 έως 01 βαθμό Κελσίου.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Εντωμεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι άνοιξε ο περιφερειακός δρόμος της Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου.

Αλυσίδες χρειάζονται, επίσης, τα οχήματα στον δρόμο Σφενδάλης – Αγίου Μερκουρίου – Κατσιμιδίου από Σφενδάλη (Μαλακάσα) προς Κατσιμίδι.

Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου, ενώ στην πορθμειακή γραμμή της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα, γίνονται με κλειστού τύπου πλοία.

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται και σε ολόκληρη την Ήπειρο από τις 4 το απόγευμα. Μόνο με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24