search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:16
MENU CLOSE

Στην Πύλο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

20.10.2018 16:29
Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης: Τουλάχιστον 110 οι αγνοούμενοι - Media

 

Τη Μεσσηνία επισκέπτεται από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή τη συμπλήρωση 191 ετών από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ύστερα από πρόσκληση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δημητρίου Καφαντάρη.

Αρχής γενομένης με την τέλεση της Πανηγυρικής Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε ο Μακαριώτατος και συμμετείχαν οι μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ακολούθησαν η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Εν συνεχεία, ενώπιον των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και, αμέσως μετά, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, ο δήμαρχος, Δημ. Καφαντάρης, βράβευσε με το Μετάλλιο του Δήμου τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 190 έτη από την ίδρυσή της, ενώ ο Δήμος Πύλου – Νέστορος αδελφοποιήθηκε με τον Δήμο Υδραίων.

Στις 19.30, αναμένεται ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στο λιμάνι της Πύλου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14