search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:17
MENU CLOSE

Ερντογάν για Μπαρμπαρός: Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για τα συμφέροντα μας

20.10.2018 16:49
Ερντογάν... σε πολλά ταμπλό - Δύσκολα παιχνίδια ισορροπίας με τους Σαουδάραβες λόγω Κασόγκι  - Media

 

Το παραμυθάκι της Άγκυρας σχετικά με την παρενόχληση του Μπαρμπαρός, δεν έχει τέλος. Είναι μια κατάσταση που εξυπηρετεί τον «σουλτάνο» για να αποπροσανατολίζει τους Τούρκους από τα πραγματικά τους προβλήματα.

Ο Ερντογάν ξαναχτύπησε λοιπόν και επιστρέφοντας στη χώρα του από τη Μολδαβία είπε ότι έμαθε για την παρενόχληση του Τουρκικού πλοίου στο αεροπλάνο από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ. Και δήλωσε: «Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου: «Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες. Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το Μπαρμπαρός. Στις 05.00 το πρωί (της 18ης Οκτωβρίου) ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρίσκονταν στα ύδατα του Λιβάνου και με διαταγή που έλαβε περνώντας από εδώ επενέβη. Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο Μπαρμπαρός. Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30