search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:15
MENU CLOSE

Υπόθεση Κασόγκι: Η Μέρκελ δεν θεωρεί αποδεκτές τις εξηγήσεις του Ριάντ για τον θάνατο του δημοσιογράφου

20.10.2018 16:58
Υπόθεση Κασόγκι: Η Μέρκελ δεν θεωρεί αποδεκτές τις εξηγήσεις του Ριάντ για τον θάνατο του δημοσιογράφου  - Media

 

Οι εξηγήσεις της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι δεν είναι αποδεκτές, δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και απαίτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Τα φρικτά γεγονότα γύρω από τον θάνατο του δημοσιογράφου αποτελούν προειδοποίηση ότι οι δημοκρατικές ελευθερίες δεν είναι αυτονόητες παντού, ενώ δέχονται επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε κομματική εκδήλωση στην Θουριγγία και πρόσθεσε: «Τα γεγονότα δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί και ασφαλώς απαιτούμε να διαλευκανθούν».

Αμφιβολίες σε ό,τι αφορά τις εξηγήσεις του Ριάντ εξέφρασε και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). «Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις μάς οδηγούν να πιστέψουμε ότι η επίσημη εκδοχή είναι κάτι περισσότερο από αναξιόπιστη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος Ρολφ Μούτσενιχ και ζήτησε «σαφή, άμεση και από κοινού αντίδραση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων».

Η Γερμανία πάντως διατηρεί μακροχρόνιες οικονομικές σχέσεις με την Σαουδική Αραβία, οι οποίες περιλαμβάνουν και σημαντικές εξαγωγές οπλικών συστημάτων. Μόνο κατά τους τελευταίους μήνες το Βερολίνο έχει εγκρίνει εξαγωγές αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλοί πολιτικοί ζητούσαν ωστόσο οι εξαγωγές να σταματήσουν ή τουλάχιστον να αναθεωρηθούν, λόγω και του ρόλου του Ριάντ στον πόλεμο της Υεμένης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:15