13/12/2019 23:48:19

Η γερμανική ΜΚΟ «Sea Watch» αρχίζει ξανά αποστολές διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο

Η γερμανική ΜΚΟ «Sea Watch» αρχίζει ξανά αποστολές διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο - Media

 

Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea Watch ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδιάζει να ξαναρχίσει τις αποστολές έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, αφού οι αρχές της Μάλτας έβαλαν χθες τέλος στην «παράνομη» κατάσχεση του πλοίου της, η οποία διήρκεσε τρεις μήνες.

«Το πλοίο Sea-Watch 3 απέπλευσε από τη Βαλέτα στις 07:00 το πρωί» (08:00 ώρα Ελλάδας), ενημέρωσε η ΜΚΟ μέσω Twitter.

Το πλοίο είχε συλληφθεί και κατασχεθεί στη Μάλτα τη 2α Ιουλίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας πάταξης των επιχειρήσεων των ΜΚΟ για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών ανοικτά της Λιβύης από τις μαλτέζικες αρχές, οι οποίες μιμήθηκαν το παράδειγμα αυτών της Ιταλίας.

Η Sea Watch κατηγόρησε τη Βαλέτα ότι ενήργησε «χωρίς οποιαδήποτε νομική βάση» και κατήγγειλε ότι πάνω από 500 άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο ενόσω το πλοίο της παρέμενε «παρανόμως αποκλεισμένο» στο λιμάνι.

Η ΜΚΟ ενημέρωσε ότι το πλοίο της πλέει προς την Ισπανία για εργασίες συντήρησης και αφού αποπερατωθούν θα επιστρέψει στη περιοχή έρευνας και διάσωσης ανάμεσα στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, της Μάλτας και της Ιταλίας.

Η εκπρόσωπος της Sea Watch Τζόρτζια Λινάρντι περιέγραψε τη συγκεκριμένη ζώνη κάνοντας λόγο για «μια θαλάσσια περιοχή που είναι η ομορφότερη στον κόσμο», αλλά «εδώ και πολύ καιρό έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο που καλύπτεται από αλμυρό νερό».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.