search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:22
MENU CLOSE

Παρέμβαση Σκοπιανού εισαγγελέα για τη… φονική πυρκαγιά στο Μάτι

21.10.2018 16:51
Υπ. Δικαιοσύνης για Μάτι: Κακούργημα ο εμπρησμός που προκαλεί βλάβες ή θάνατο σύμφωνα με το Νέο Ποινικό Κώδικα - Media

 

Για το αδίκημα της ρητορικής μίσους κατηγορείται δημοσιογράφος από τα Σκόπια μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εις βαρος του εισαγγελέας της ΠΓΔΜ για σχόλια που ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Ιούλιο, σχετικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής.

Σύμφωνα με το Associated Press, η εισαγγελία των Σκοπίων έκρινε πως τα σχόλια του κατηγορούμενου προωθούσαν το μίσος εναντίον των Ελλήνων μέσω της διάδοσης «ρατσιστικού και ξενοφοβικού υλικού».

Ο δημοσιογράφος δεν έχει κατονομαστεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές περιεχόμενο των επίμαχων αναρτήσεων. Σύμφωνα με το legalnews24 τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο ύποπτος χαιρέτισε την πυρκαγιά ως θεϊκή εκδίκηση εναντίον των Ελλήνων. Αν τελικά κριθεί ένοχος κινδυνεύει με έως και με πέντε έτη φυλάκισης.

 

Πηγή: dikastiko.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30