search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:43
MENU CLOSE

ΠΓΔΜ: Kρίσιμη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ στα Σκόπια

22.10.2018 05:48
ΠΓΔΜ: Kρίσιμη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ στα Σκόπια - Media

 

Σημαντικής σημασίας για τη «σταθεροποίηση» της αναγκαίας για τη συνταγματική αναθεώρηση πλειοψηφίας των 80 βουλευτών φαίνεται ότι θα αποβεί η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα επίσκεψη του αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ.

Οι οκτώ βουλευτές της σκοπιανής αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν την συνταγματική αναθεώρηση στην κρίσιμη πρώτη ψηφοφορία της Παρασκευής (οι επτά αποπεμφθέντες από το VMRO) ζητούν περαιτέρω εγγυήσεις για την διασφάλιση της «μακεδονικής» ταυτότητας. 

Eνδεικτική του κλίματος που επικρατεί στα Σκόπια είναι η ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ ότι οι οχτώ βουλευτές θα φρουρούνται. 

Στο πλαίσιο αυτό, το tweet της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια που ανήγγειλε την επίσκεψη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις ανΥΠΕΞ «θα επισκεφθεί τη ‘’Μακεδονία’’ στις 22 Οκτωβρίου για να υποστηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών και τη σημασία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της ‘’Μακεδονίας. 

Θα συναντηθεί με κυβερνητικούς και πολιτικούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένων του πρωθυπουργού Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Ντιμιτρόφ». Στο μήνυμα δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στον πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ. 

«Πέραν της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αυτή είναι η μόνη ιστορική ευκαιρία» διεμήνυσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Πάλμερ ενόψει της επίσκεψής του στα Σκόπια. 

«Εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορούν να παρέχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπηρετούν στη χώρα τους» διεμήνυσε ο αμερικανός υπουργός από το Βελιγράδι με το βλέμμα στραμμένο στο VMRO. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν η κυβέρνηση Ζάεφ θα κατορθώσει να κερδίσει τις δύο εναπομένουσες ψηφοφορίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος, παρότι η δεύτερη ψηφοφορία χρειάζεται απλή ψηφοφορία μόνο με 61 βουλευτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39