search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:22
MENU CLOSE

Απύθμενο θράσος από τον Σαουδάραβα βασιλιά και τον διάδοχό του – Τηλεφώνησαν στο γιο του Κασόγκι για «συλλυπητήρια»

22.10.2018 07:20
Απύθμενο θράσος από τον Σαουδάραβα βασιλιά και τον διάδοχό του - Τηλεφώνησαν στο γιο του Κασόγκι για «συλλυπητήρια» - Media

 

Φαίνεται πώς το σανό πάει… σύννεφο από την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η οποία βρίσκεται απομονωμένη διεθνώς και διαρκώς προσπαθεί να εξηγήσει τα …αδιανόητα, με καθόλου πειστικό, μέχρι στιγμής, τρόπο.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τηλεφώνησαν στον γιο του δολοφονηθέντα σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον Σάλαχ, για να του εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Κατά την ίδια πηγή, ο Σάλαχ Κασόγκι εξέφρασε στον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο τις «ειλικρινείς ευχαριστίες του».

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι ο Κασόγκι, γνωστός δημοσιογράφος που είχε επικρίνει αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου, πέθανε κατά τη διάρκεια ενός «καυγά» μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη.

Επί δύο εβδομάδες, διέψευδαν ότι γνώριζαν τι του συνέβη ή ότι ευθύνονταν για την εξαφάνισή του.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η δολοφονία και η προετοιμασία της σχεδιάστηκε και διατάχθηκε από τον διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

 

Υπό αστυνομική φρούρηση η μνηστή του Κασόγκι

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν θέσει τη μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι υπό 24ωρη φύλαξη, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή την Κυριακή.

Ο Κασόγκι, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρθρογράφος της εφημερίδας Washington Post, θεάθηκε για τελευταία φορά ζωντανός την 2α Οκτωβρίου, όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη διότι ήθελε ένα πιστοποιητικό ενόψει του επικείμενου γάμου του με την Τζενγκίζ.

Οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης έχουν θέσει την Τζενγκίζ, η οποία είναι τουρκάλα υπήκοος, υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση, σύμφωνα με το Ανατολή. Οι αρχές δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους έθεσε το ερώτημα τι ήταν αυτό που τις ώθησε να αναθέσουν την προστασία της στην αστυνομία.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κασόγκι, η Τζενγκίζ τον περίμενε ώρες έξω από το προξενείο. Όταν το πήρε απόφαση ότι δεν θα έβγαινε, ήλθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές, βάσει των οδηγιών του, αποκάλυψε η ίδια κατόπιν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:21