search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:31
MENU CLOSE

Ο Τραμπ προειδοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις για το καραβάνι των μεταναστών από την Ονδούρα

22.10.2018 13:43
Ο Τραμπ προειδοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις για το καραβάνι των μεταναστών από την Ονδούρα  - Media

 

Ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι ειδοποίησε τις τις στρατιωτικές και ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ότι το «καραβάνι» των μεταναστών από την Ονδούρα στα σύνορα της χώρας αποτελεί κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης.

Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το αν έδωσε κάποια άλλη εντολή στις αρμόδιες αρχές.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αστυνομία και ο στρατός του Μεξικό δεν είναι σε θέση να σταματήσουν «το καραβάνι» που κατευθύνεται προς τα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εχω ειδοποιήσει την περιπολία στα σύνορα και τον στρατό ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής έκτακτης ανάγκης».

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter ότι οι ΗΠΑ θα αρχίσουν «την περικοπή ή την ουσιαστική μείωση» της οικονομικής βοήθειας προς τα κράτη της Κεντρικής Αμερικής με αφορμή το «καραβάνι» των μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες πολίτες της Ονδούρας από το «καραβάνι» των μεταναστών έφτασαν το Σάββατο βράδυ στη μεξικανική πόλη Σιουδάδ Ιδάλγο, αφού πέρασαν παράτυπα τα σύνορα με τη Γουατεμάλα, ενώ μερικές χιλιάδες ακόμη περιμένουν στη γέφυρα που υπάρχει στη μεθόριο για να εισέλθουν νόμιμα στο Μεξικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:31