search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:49
MENU CLOSE

Κάτι τρέχει με τον Κουίκ; – Τα tweet-γρίφος του υφΥΠΕΞ για τη σχέση του με τους ΑΝΕΛ

22.10.2018 14:18
Και ο Τέρενς Κουϊκ στο ΔΣ του Open  - Media

 

Έντονη φιλολογία σχετικά με τις σχέσεις του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη γείτονα χώρα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κουίκ εμφανίζεται να υπερασπίζεται την άποψη της υπερψήφισης της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, από τη στιγμή που εκείνη κυρωθεί από την κυβέρνηση των Σκοπίων, θέση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή των ΑΝΕΛ.

Φαίνεται ότι οι σκέψεις και προθέσεις του κ. Κουίκ -και όχι μόνον- ενόχλησαν τον κ. Καμμένο, ο οποίος φέρεται από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος να εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και να φωτογράφησε τον κ. Κουίκ, μιλώντας για «υπουργούς που δεν είναι βουλευτές».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουίκ φαίνεται ότι αποφάσισε να απαντήσει εμμέσως στον κ. Καμμένο, με δύο tweets του, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουίκ παρέμεινε στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Το πρώτο, αν και παλιότερο βρίσκεται «καρφιτσωμένο» στην προσωπική σελίδα του κ. Κουίκ στο Twitter και αναφέρει: «”Αξίωμα σε όλες τις δουλειές &πόσο μάλλον στη πολιτικη: @atsipras “Καλό είναι όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο,να είμαστε πιο αποτελεσματικοί &να μιλάμε λιγότερο και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε και όχι όταν δεν πρέπει”».

 

Σε δεύτερο επίπεδο, αναφερόμενος στη συνάντησή του στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Αίγυπτο με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, ο κ. Κουίκ σημείωσε: «Δήλωση ΥΦΥΠΕΞ Τ.Κουίκ μετά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ κ. Σάμεχ Σούκρι: “Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφ. Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο ΠΘ & Υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας & η κυβέρνησή μας”».

 

Στους ΑΝΕΛ προβληματισμό προκαλεί η στάση και της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, αλλά και του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και θα παραιτηθεί από βουλευτής (με πρώτο επιλαχόντα τον… Τέρενς Κουίκ), αλλά και του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος τάσσεται μεν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και κατά της αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης από τους ΑΝΕΛ καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει σκέψη για αποχώρηση από την κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρις ότου έλθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Επίσης, πηγές του Μαξίμου διέψευδαν πληροφορίες ότι ο κ. Καμμένος ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Κουίκ από τη θέση του υφΥΠΕΞ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:48