search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:55
MENU CLOSE

Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ

22.10.2018 15:05
Υπόθεση Folli-Follie: Εmail στελέχους της εταιρείας αναφέρει τον Αλ. Τσίπρα - Media
 
Προσωρινή διαταγή για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie και πέντε μελών της διοίκησής της εξέδωσε σήμερα η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών Ειρήνη Κατινιώτη μετά από αίτηση τριών επενδυτών και μιας ξένης εταιρείας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.
 
Η προσωρινή διαταγή η οποία ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης αφορά περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ και θεωρείται σημαντική γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης για χαμένα χρήματα. Επί της ουσίας διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση, πώληση κ.λπ.) περιουσιακών στοιχείων μέχρι αυτού του ποσού.
 
Η απόφαση θα στραφεί προφανώς σε ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, καθώς ήδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρίας και 7 μελών του Δ.Σ..
 
Η απόφαση στρέφεται κατά της εταιρείας, όπως εκπροσωπείται νόμιμα και των: Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου. Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη, Ειρήνης Νιώτη.
 
Η νέα εξέλιξη έρχεται μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για άρση της προστασίας από τους πιστωτές της Folli Follie, η οποία περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα όσον αφορά στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ομίλου.
 
Σημειώνεται, ότι η αίτηση για προστασία από τους πιστωτές είχε εκδικαστεί στις 12 Σεπτεμβρίου. Τότε το Μονομελές Πρωτοδικείο, είχε δώσει παράταση των μέτρων προστασίας της μητρικής Folli Follie, ωστόσο είχε απορρίψει το αίτημα προστασίας τόσο της θυγατρικής της Folli Follie Συμμετοχών όσο και της βασικής μετόχου Αικατερίνης Κουτσολιούτσου.
 
Η απόφαση της προηγούμενης Παρασκευής, 19 Οκτωβρίου, ανοίγει το δρόμο για τη ρευστοποίηση του 35,5% της “Αττικά Πολυκαταστήματα”, το οποίο ανήκει στη Folli Follie και έχει ενεχυριαστεί στις τράπεζες. Σημειώνεται ότι με την απόφαση της 12ης Σεπτεμβρίου οι τράπεζες μπορούσαν να ρευστοποιήσουν μόνο το 10% της συμμετοχής στην “Αττικά Πολυκαταστήματα” το οποίο ανήκει στην Folli Follie Συμμετοχών, και όχι το 25,5% που ανήκει στη μητρική.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:54