search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:48
MENU CLOSE

Αγρια κόντρα στη Βουλή για την ΕΡΤ

22.10.2018 15:16
Αγρια κόντρα στη Βουλή για την ΕΡΤ - Media

 

Για εκπομπές της ΕΡΤ, που χτυπάνε «20άρια» στην τηλεθέαση μίλησε ο Νίκος Παππάς στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ αναφορικά με τις καταγγελίες παραδιοίκησης, κακοδιαχείρισης και υπερκοστολόγησης των παραγωγών του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα, στα ερωτήματα που υποστηρίζουν ότι το κόστος αγοράς δικαιωμάτων μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League είναι υπέρογκο, ο κ. Παππάς αντέτεινε ότι το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ το είδαν 1.000.000 τηλεθεατές.
 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, επισήμανε: «Έχετε πρόβλημα χρονισμού. Επιλέξατε να κλιμακώσετε την επίθεση γύρω από την ΕΡΤ τώρα που πάει καλά και αναγνωρίζεται και από τους τηλεθεατές. Με 15% τηλεθέαση έκλεισε η ΕΡΤ από εσάς. Βυθίστηκε στο 6% και τώρα πήγε στο 9%. Οι εκπομπές της χτυπάνε 20άρια και ορισμένες στα 30%».

«Δεν έχετε μετανιώσει για τίποτα. Θεωρείτε ότι καλώς την κλείσατε την ΕΡΤ. Η κυρία Ασημακοπούλου είπε ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. Εμείς λοιπόν ό,τι κόψατε θα το ξαναχτίζουμε» συνέχισε ο κ. Παππάς, υποστηρίζοντας: «Τολμάτε και μιλάτε για κόστος μισθοδοσίας. Υπάρχει δίκη για τα μπόνους που δίνατε. Επίσης, 40% παρακάτω μας κοστίζουν οι παραγωγές απ’ ό,τι κόστιζαν στη ΝΕΡΙΤ».
 

«Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερή της φάση από τότε που άνοιξε» υπογράμμισε ο ίδιος και προσέθεσε: «Βγήκαμε από τα Μνημόνια, που σημαίνει ότι 60-70 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος δεν θα πηγαίνουν στο δημόσιο κορβανά. Εχθές τους ποδοσφαιρικούς αγώνες τους είδαν πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι».

Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Η ΕΡΤ μετατράπηκε σε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας

Νωρίτερα, η κυρία Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ «στηρίζει την δημόσια τηλεόραση. Πρέπει να υπάρχει. Υπάρχουν εργαζόμενοι που κάνουν την δουλειά τους με επάρκεια και ο ρόλος της είναι σημαντικός για την κοινωνία και την Δημοκρατία. Δυστυχώς, όμως αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι δημόσια τηλεόραση. Είναι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Δεν είναι ούτε δημόσια ούτε τηλεόραση. Είναι ένα ακόμα χαράτσι».

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «η ΕΡΤ δεν έπειθε ποτέ ότι ήταν αντικειμενική. Διαχρονικά ήταν δύο πράγματα: σύμβολο ημετεροκρατίας και κάστρο βολεμένων. Στα χρόνια της κρίσης έγινε σύμβολο μιζέριας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κάνει κωλοτούμπα την έκανε σύμβολο όσων ανέβαιναν στα κάγκελα. Σήμερα σύμβολο ωμής προπαγάνδας».

Και σημείωσε: «Η ΝΔ επι Σαμαρά επιχείρησε να εξυγιάνει την ΕΡΤ, αλλά τα συμφέροντα ήταν πολύ μεγάλα και ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. Έκλεισε την ΕΡΤ που είχε κακοφορμίσει και στην θέση της άνοιξε αμέσως η ΝΕΡΙΤ που ήταν πολύ πιο υγιής».
 

Παράλληλα, η κυρία Ασημακοπούλου υπενθύμισε ορισμένα αποσπάσματα από τις καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ: «Τσακνής για ΕΡΤ: το πιο άρρωστο τμήμα κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού. Κρίμπαλης: λειτουργεί ενιαίο σύστημα εξουσίας, εμπόλεμη φατρία παραεταιρική δομή. Δόγμα τους: όποιος δεν είναι μαζί μας εναντίον μας και πρέπει να εξοντωθεί. Μιχαλίτσης: οργανόγραμμα εξάμβλωμα του προηγούμενου αιώνα. Θαλασσινός: η ΕΡΤ παραδίδεται στην απαξίωση. Καπάκος: ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για «δουλειές». Φίλης: η ΕΡΤ έχει παραδιοίκηση κυβερνάται από το παλιό καθεστώς συμφερόντων. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

Ακολούθως ο κ. Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως «το «μαύρο» στην ΕΡΤ αποτέλεσε ζωτικό μύθο του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν στην ίδια χωρία μύθων που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όπως ήταν οι αυτοκτονίες, τα μαγκάλια και οι καθαρίστριες».

Ανδρέας Λοβέρδος: Αποκρουστική η εικόνα της ΕΡΤ

Επίσης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως «όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η θέση του κ. Παππά είναι δύσκολη. Βρίσκεται εδώ σήμερα ως εκπρόσωπος της πλέον αποτυχημένης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών. Μιας οπερετικής κυβέρνησης που τα αλληλογρονθοκοπήματα των κορυφαίων υπουργών της θα προκαλούσαν τουλάχιστον θυμηδία αν δεν αφορούσαν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, που έχουν μάλιστα ευρύ και διεθνές ακροατήριο και σε αυτό το ακροατήριο οι υπουργοί αλληλοκατηγορούνταν για χρήματα και ιδιωτική χρηματοδότηση. Πήρε η κυβέρνηση χρήματα από τον κ. Σόρος, υπουργέ; Δεν το λέω εγώ. Συνάδελφός σας το είπε και ήσασταν παρών».

Αναφορικά με την ΕΡΤ, είπε ότι αποτελεί την «αποκρουστική εικόνα ενός δημοσίου φορέα που ουσιαστικά διοικείται από ανομιμοποίητες παραδιοικήσεις, που σπαράσσεται από εμφύλιους πολέμους σκοτεινών φατριών με ιδιοτελέστατα κίνητρα και που τελικά μέσα σ’ αυτό τον δυσώδη βούρκο, ασφυκτιά και πνίγεται το αναφαίρετο ατομικό και δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη αυτής της χώρας σε πραγματική και μέσα στο πλαίσιο του αντικειμενική ενημέρωση».

Απευθυνόμενος, δε, στον υπουργό εξήγησε πως «εμείς δεν σας ρωτάμε πόσοι είδαν το ποδοσφαιρικό ματς, αλλά εάν υπάρχει παραδιοίκηση στην ΕΡΤ και για όσα άλλα σας καταγγέλλα άλλα σας καταγγέλλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46