search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Άδικα «φωνάζει» ο Τραμπ – Προχωρά απτόητο το καραβάνι των μεταναστών (Video)

22.10.2018 15:34
Άδικα «φωνάζει» ο Τραμπ - Προχωρά απτόητο το καραβάνι των μεταναστών (Video) - Media

«Δυστυχώς φαίνεται ότι η Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Μεξικού είναι ανίκανες να σταματήσουν το Καραβάνι το οποίο κατευθύνεται προς τα Νότια Σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών. Προειδοποίησα τη Συνοριακή Περίπολο και τις Ένοπλες Δυνάμεις ότι αυτό είναι μια κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης».

Με αυτό το μήνυμα στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε τις προθέσεις του σχετικά με το «τσουνάμι» μεταναστών που έρχεται από την Ονδούρα.

 

Φαίνεται όμως πως το πλήθος των μεταναστών αψηφά τις δηλώσεις του πλανητάρχη και συνεχίζει απτόητο την πορεία του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφού περπάτησαν επτά ώρες χωρίς διακοπή και καλύπτοντας απόσταση 38 χιλιομέτρων, οι μετανάστες έφθασαν στην Ταπατσούλα του Τσιάπας. Εξαντλημένοι, εγκαταστάθηκαν σε ένα πάρκο, όπου έκαναν ουρά για μια κουταλιά μαύρων φασολιών. «Το θάρρος μας είναι μεγαλύτερο από τις απειλές» του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε μία νεαρή.

«Προχωράμε μπροστά», δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Φλόρες, ένας Ονδουριανός 47 ετών. Το Μεξικό «δεν μας υποδέχθηκε όπως ελπίζαμε, μπορούν να μας στείλουν πίσω στη Ονδούρα, ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν εδώ έμποροι ναρκωτικών που απάγουν και σκοτώνουν τους μετανάστες, αλλά φοβόμαστε ακόμη περισσότερο στην χώρα μας», είπε.

Οι μεξικανικές αρχές προσπάθησαν να μπλοκάρουν την Πέμπτη το «καραβάνι» (που αριθμεί πάνω από 3.000 ανθρώπους), αλλά πολλοί μετανάστες μπήκαν παράνομα στην χώρα μέσω του ποταμού Σουτσιάτε, που χωρίζει το Μεξικό από την Γουατεμάλα. Συνέχισαν την πορεία τους, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε χθες ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα «για να σταματήσει η επίθεση».

Το καραβάνι σκοπεύει να κατευθυνθεί προς την Τιχουάνα ή το Μεξικάλι, στο βόρειο Μεξικό. Η πορεία μπορεί να διαρκέσει έναν μήνα, σύμφωνα με τον Ροντρίγκο Αμπέχα, μέλος της οργάνωσης Pueblos sin Fronteras (Λαοί χωρίς Σύνορα), που έχει ήδη συνοδεύσει πολλά παρόμοια καραβάνια. Η πορεία αυτή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε εδώ και μία εβδομάδα στο Σαν Πέδρο Σούλα, στο βόρειο τμήμα της Ονδούρας, έπειτα από κάλεσμα πρώην βουλευτή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού, ανάμεσα στην Παρασκευή και την Κυριακή κατατέθηκαν 1.028 αιτήσεις ασύλου. Στο συνοριακό φυλάκιο, περί τους χίλιους μετανάστες περίμεναν χθες για να τους επιτραπεί να εισέλθουν νομίμως στο Μεξικό, σύμφωνα με το AFP.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:38