search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:59
MENU CLOSE

Γερουλάνος: Θα διεκδικήσουμε μαζί με τους πολίτες είτε έχουμε είτε δεν έχουμε την αρμοδιότητα

22.10.2018 15:53
Γερουλάνος: Δεσμεύομαι για 10.000 νέες θέσεις παρκαρίσματος για μηχανάκια - Media

 

«Γιατί ο πολίτης βλέπει στο δήμο πολύ περισσότερες αρμοδιότητες από αυτές που έχει και δεν μπορεί να του λες συνέχεια ότι αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Μια συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα βοηθά ώστε να διεισδύσει επιτέλους ο Δήμος στα άβατα των αρμοδιοτήτων», δήλωσε σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 fm στην εκπομπή «Ημερολόγιο» με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος.

Αναλυτικά, αποσπάσματα της συνέντευξης:

«- Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε πάλι στην ιδέα ότι αυτός δεν είναι ένας δήμος που απλώς διαχειρίζεται μια γραφειοκρατία. Είναι ένας δήμος ο οποίος είναι των πολιτών του, είναι ο Δήμος των Αθηναίων και όχι ο Δήμος της Αθήνας. Kαι ότι για να κάνεις παρεμβάσεις που κάνουν πραγματικά διαφορά στη ζωή του πολίτη, πρέπει να είσαι έτοιμος να συνεργαστείς για να μπεις και σε θέματα που δεν είναι καν αρμοδιότητα του δήμου. Γιατί ο πολίτης βλέπει στο δήμο πολύ περισσότερες αρμοδιότητες από αυτές που έχει και δεν μπορεί να του λες συνέχεια ότι αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Μια συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα βοηθά ώστε να διεισδύσει επιτέλους ο Δήμος στα άβατα των αρμοδιοτήτων.

– Εάν παρατηρήσετε ποιοι ήταν οι πιο πετυχημένοι δήμαρχοι, και είναι κάτι το οποίο το βλέπω σαν πρότυπο, είναι οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα αυτό είναι του δημότη και δεν το σπρώχνουν μακριά σε άλλες υπηρεσίες. Θα σας θυμίσω, ο μακαρίτης ο Αντώνης Τρίτσης ανέβαινε πάνω στο μηχανάκι του και πήγαινε στην πηγή του προβλήματος. Και ακόμα και εάν δεν μπορούσε να το λύσει, το αναδείκνυε επαρκώς, ώστε η πολιτεία να το κάνει. Μπορεί κάτι να μην είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου. Ο Δήμος όμως είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο κινούμαστε όλοι και είναι πολύ λογικό να τα «ρίχνουμε» στο Δήμαρχο.

– Οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων πλέον δεν μπορεί να είναι αφ’ υψηλού. Πρέπει να είσαι έτοιμος να πας πεζοδρόμιο-πεζοδρόμιο, γειτονιά-γειτονιά, να μιλήσεις με τον κόσμο, να τα ακούσεις κιόλας -γιατί κάθε φορά που βγαίνουμε έξω ακούμε και τις αντιρρήσεις των πολιτών- και να έχεις πάρα πολύ υπομονή να καταλάβεις γιατί υπάρχει αυτό το κλίμα, διότι αλλιώς παραμένει η πολιτική απομακρυσμένη και δεν προχωρά τίποτα μπροστά».

Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.yeroulanos.gr/o-dimarchos-prepei-na-stirizei-ton-politi-se-kathe-toy-provlima/

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:58