search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:58
MENU CLOSE

«Πυροσβεστικός» Σεντένο: «Πολύ θετικά» τα μηνύματα για τον ιταλικό προϋπολογισμό

22.10.2018 16:30
Eurogroup: Ο ιταλικός προϋπολογισμός κρίνει τις ελληνικές συντάξεις - Media
 
Το ιταλικό «φυτίλι» που άναψε στην Ευρωζώνη με τον προϋπολογισμό που έστειλε η Ρώμη στις Βρυξέλλες προσπαθούν με δηλώσεις του τα τελευταία 24ωρα να εξουδετερώσουν αξιωματούχοι της Ε.Ε. προτούν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης.
 
O επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι τα τελευταία μηνύματα από τη Ρώμη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019 είναι «πολύ θετικά» και ότι αναμένει να υπάρξει συμφωνία.
 
«Αυτό αναμένω» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters ο κ. Σεντένο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός όσον αφορά το ζήτημα της Ιταλίας, πρόσθεσε ωστόσο πως δεν χρειάζονται «δράματα»
 
Τη Δευτέρα η Ιταλία ανακοίνωσε στην Κομισιόν πως θα διατηρήσει το στόχο για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% στον προϋπολογισμό του 2019, αψηφώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά υποσχέθηκε να μην διευρύνει το έλλειμμα τις επόμενες χρονιές.
 
Ο κ. Σεντένο επισήμανε πως η απάντηση της Ιταλίας στην επιστολή της Κομισιόν με τις συστάσεις για τον προϋπολογισμό, ήταν «εποικοδομητική».
 
Πληροφορίες: euro2day.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:57