07/12/2019 01:56:09

«Πυροσβεστικός» Σεντένο: «Πολύ θετικά» τα μηνύματα για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Eurogroup: Ο ιταλικός προϋπολογισμός κρίνει τις ελληνικές συντάξεις - Media
 
Το ιταλικό «φυτίλι» που άναψε στην Ευρωζώνη με τον προϋπολογισμό που έστειλε η Ρώμη στις Βρυξέλλες προσπαθούν με δηλώσεις του τα τελευταία 24ωρα να εξουδετερώσουν αξιωματούχοι της Ε.Ε. προτούν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης.
 
O επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι τα τελευταία μηνύματα από τη Ρώμη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019 είναι «πολύ θετικά» και ότι αναμένει να υπάρξει συμφωνία.
 
«Αυτό αναμένω» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters ο κ. Σεντένο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός όσον αφορά το ζήτημα της Ιταλίας, πρόσθεσε ωστόσο πως δεν χρειάζονται «δράματα»
 
Τη Δευτέρα η Ιταλία ανακοίνωσε στην Κομισιόν πως θα διατηρήσει το στόχο για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% στον προϋπολογισμό του 2019, αψηφώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά υποσχέθηκε να μην διευρύνει το έλλειμμα τις επόμενες χρονιές.
 
Ο κ. Σεντένο επισήμανε πως η απάντηση της Ιταλίας στην επιστολή της Κομισιόν με τις συστάσεις για τον προϋπολογισμό, ήταν «εποικοδομητική».
 
Πληροφορίες: euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.