search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:27
MENU CLOSE

Προκλητικός ο Τούρκος υπ. Άμυνας: Θα επέμβουμε για οποιαδήποτε ενέργεια σε Κύπρο και Αιγαίο

22.10.2018 20:22
Ήξεις αφήξεις από τον Ακάρ: Τώρα θέλει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα - Media

 

Συνεχίζουν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους οι Τούρκοι υπουργοί και αξιωματούχοι σχετικά με την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις.

«Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει οποιοδήποτε βήμα χωρίς την Τουρκία. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορεί να επιβιώσει σχέδιο χωρίς την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι πρέπει να αποφεύγουν τις προβοκάτσιες που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην περιοχή», τόνισε ο Ακάρ.

Και συνέχισε: «Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι οι πιθανότητες να υλοποιηθεί ένα σχέδιο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου είναι μηδενικές. Άπαντες οφείλουν να απέχουν από ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, γνωστές ως «η Βασίλισσα του προφήτη» θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις αξιώσεις της χώρας μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο, και να διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, πάντα σε εναρμόνιση με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις συμμαχικές δυνάμεις και αφορούν το νησί της Κύπρου. Κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει αυτό, όλοι οφείλουν να πράξουν αναλόγως».

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15