search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:13
MENU CLOSE

Ερντογάν: Θα αποκαλύψω τη «γυμνή αλήθεια» για το θάνατο του Κασόγκι

23.10.2018 07:06
Ερντογάν: Θα αποκαλύψω τη «γυμνή αλήθεια» για το θάνατο του Κασόγκι - Media

 

Αποκαλύψεις που θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τη Σαουδική Αραβία και τον διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, υποσχέθηκε πως θα κάνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτές θεωρούσαν ότι ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία θα έδιναν ανταλλάγματα στον Ερντογάν ώστε να μην παρουσιάσει ατράνταχτες αποδείξεις, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να επετεύχθη.

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δεν έχουν τέλος. Κάθε μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία, τα οποία επιμελώς διαρρέουν οι τουρκικές υπηρεσίες,

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν ο Κασόγκι πριν δολοφονηθεί από την ομάδα των επαγγελματιών, μίλησε στο τηλέφωνο με τον ίδιο τον πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν ο οποίος του ζήτησε να επιστρέψει πίσω. Όταν εκείνος αρνήθηκε το τηλέφωνο πήρε κάποιο μέλος της ομάδας και άκουσε τις εξής διαταγές: «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου»

Επίσης το κανάλι A Haber έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος αμέσως μετά τη δολοφονία, όπου οι εκτελεστές καίνε διάφορα έγγραφα στην πίσω αυλή του προξενείου, που θα μπορούσαν να αποδειχτούν ενοχοποιητικά.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η επίλεκτη ομάδα που ανέλαβε το βασανισμό τη δολοφονία και τον τεμαχισμό του 59χρονου δημοσιογράφου, είναι οι περίφημες «τίγρεις» του Βασιλιά. Όπως αποκάλυψε το Middle East Eye, οι δολοφόνοι έκοψαν τα δάχτυλα του Κασόγκι μετά τον τεμαχισμό του κορμιού του και τα πήραν μαζί τους στην επιστροφή. Με τον τρόπο αυτό απέδειξαν ότι η αποστολή στέφτηκε με επιτυχία. Οι άνδρες δεν πέρασαν από τελωνειακό έλεγχο αφού η πτήση τους που απογειώθηκε στις 6.20 ήταν με ιδιωτικό λίαρ τζετ. Μέσα στη βαλίτσα είχαν τα δάχτυλα.

Όταν τα παρουσίασαν στην αυτού εξοχότητα (σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή) ο πρίγκιπας Σαλμάν ευχαριστημένος είπε πως θα έκοβε τα δάχτυλα οποιουδήποτε ασκούσε κριτική.

Λέγεται μάλιστα πως κατά τη διάρκεια της δολοφονίας μέσα σε γραφείο του προξενείου, είχαν ανοίξει ένα λάπτοπ και μέσω skype, ο κορυφαίος σύμβουλος του πρίγκιπα Σαούντ Αλ Καντανί, καθοδηγούσε τις «τίγρεις» για το τι θα έπρεπε να κάνουν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:12