search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:09
MENU CLOSE

10.000 προσλήψεις σε Δημόσιο και φορείς το 2019 μέσω ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ 

23.10.2018 08:49
10.000 προσλήψεις σε Δημόσιο και φορείς το 2019 μέσω ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ  - Media

 

Μόνιμες προσλήψεις 3.000 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ για το Βοήθεια στο Σπίτι, 5.500 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ με 12μηνες συμβάσεις σε υπουργεία και 2.300 εποχικούς μέσω της κοινωφελούς εργασίας περιλαμβάνει το «πακέτο» 10.800 προσλήψεων που θα προκηρυχθούν άμεσα. 

Η προκήρυξη του ΟΑΕΔ θα αφορά 5.500 προσλήψεις άνεργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στο ΦΕΚ, το ΑΣΕΠ θα εποπτεύει την τήρηση των αρχών της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας και θα ελέγξει τη νομιμότητα των διαδικασιών επιλογής των ανέργων.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr βασικός στόχος του προγράμματος μέσα από την επιδότηση των άνεργων πτυχιούχων είναι η ανακοπή της φυγής των επιστημόνων και των νέων αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό (brain drain).

Η συνολική διάρκεια απασχόλησης των ωφελούμενων ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες και οι μισθοί, ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, θα κυμαίνονται από 990 ευρώ μικτά έως και 1.040 ευρώ, ενώ προβλέπονται και πρόσθετα επιδόματα για όσους έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών ή διδακτορικό, όπως και για εφημερίες κ.λπ.

Το συντομότερο δυνατό και το πολύ μέχρι τις αρχές του 2019 θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τις 3.000 νέες μόνιμες προσλήψεις στο Βοήθεια στο Σπίτι.

H υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λήξει η εργασιακή ομηρία ετών για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ήταν αντικείμενο της συνάντησης που είχαν πριν λίγες μέρες οι υπουργοί Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με εκπροσώπους των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου θα προσληφθούν 3.000 υπάλληλοι στους δήμους όλης της χώρας

Το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ και του υπουργείου έχει ως εξής:
 
1) Το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των θέσεων που θα διατεθούν για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

2) Εντός του Νοεμβρίου θα σταλεί στο ΑΣΕΠ το επίσημο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την έκδοση της προκήρυξης

3) Πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου είναι η έκδοση της προκήρυξης “το συντομότερο δυνατόν”. Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου.

4) Η πριμοδότηση των ήδη υπηρετούντων δεν θα γίνει με έξτρα μοριοδότηση, αλλά θα ενσωματωθεί η εμπειρία στην προκήρυξη

Με σημείο αναφοράς την εμπειρία και τον τρόπο αξιοποίησής της στην προκήρυξη, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο σχεδόν ταυτόχρονης έκδοσης δύο προκηρύξεων: Μία για όσους διαθέτουν προϋπηρεσία στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και μία για όσους δεν διαθέτουν.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ επανέλαβε ότι με βάση τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 1 ο αριθμός των προσλήψεων για το 2019 προσδιορίζεται στις 8.000.

Προανήγγειλε, ακόμα, σχέδιο νόμου για το ΑΣΕΠ, στο οποίο, όπως είπε, θα περιλαμβάνει την ενδυνάμωση του ανεξάρτητου φορέα σε λειτουργικό και θεσμικό επίπεδο, αλλά και την ενίσχυσή του με προσωπικό, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις διευρυμένες τον τελευταίο καιρό αρμοδιότητές του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48