15/09/2019 20:28:59

Οι έρωτες και οι μπίζνες του Μελανσόν – Ποια είναι η γυναίκα που τον «καίει»

Οι έρωτες και οι μπίζνες του Μελανσόν – Ποια είναι η γυναίκα που τον «καίει»  - Media

 

Η εισαγγελία του Παρισιού, άνοιξε τον φάκελο «Μελανσόν» και πραγματοποίησε με το ειδικό τμήμα της, το Κεντρικό Γραφείο Αντιμετώπισης της Διαφθοράς και των Παραβάσεων δύο προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη αφορά υποψίες για εικονικές θέσεις απασχόλησης συνεργατών ευρωβουλευτών. Η δεύτερη αφορά τις δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας του Μελανσόν για τις προεδρικές εκλογές.

Στα πλαίσια των ερευνών αυτών έγιναν και έφοδοι τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι του Γάλλου πολιτικού.

Και εδώ είναι το μεγάλο μυστικό της υπόθεσης. Όπως αποκαλύπτει το Mediapart οι έφοδοι διαπίστωσαν την ερωτική σχέση του Μελανσόν με την Σοφία Σικίρου. Η νεαρή γυναίκα δεν είναι μόνο η πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του γάλλου πολιτικού, είναι και η υπεύθυνη της εταιρείας Mediascop, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των εισαγγελέων για όλα τα θέματα διαφθοράς για τα οποία ερευνάται ο Μελανσόν. Και το γαλλικό σάιτ συνεχίζει και αναφέρει ότι ο Μελανσόν και η επικοινωνιολόγος διατηρούν ερωτική σχέση. Μάλιστα στην πρώτη έφοδο που έγινε στις 7.00 το πρωί μέσα στο σπίτι του Μελανσόν ήταν και η Σικίρου.

Η Σοφία Σικίρου θεωρείται ύποπτη για εικονικά τιμολόγια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Μελανσόν, όταν ήταν υποψήφιος για την γαλλική προεδρία.

Ο Μελανσόν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το γεγονός αυτό. Ο γάλλος πολιτικός ενοχλήθηκε για την αδιακρισία και απάντησε: «Εχω πολύ καλή σχέση! Τι υπονοείτε ακριβώς; Αν θέλετε να πείτε ότι εκείνη είναι γυναίκα και εγώ είμαι άντρας και ότι ίσως εδώ υπάρχει κάτι, σας θυμίζω ότι είμαι εργένης! Καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλετε να παραβιάσετε με την ερώτησή σας. Η ιδιωτική μ ου ζωή δεν σας αφορά κυρία μου! Αλλιώς θα μιλήσω κι εγώ για τη δική σας!»

Ο δημοσιογράφος του Mediapart, Fabrice Arfi, ο οποίος αποκάλυψε την ερωτική σχέση, γράφει:

«Η ιδιωτική ζωή του κ. Μελανσόν γίνεται δημοσίου ενδιαφέροντος όταν το δικαστικό ενδιαφέρον για πλουτισμό που πιθανόν επήλθε στην προεκλογική εκστρατεία του 2017, έγινε με τη βοήθεια εκείνης που ήταν σύντροφός του. Είναι απλό να το καταλάβει κανείς»

Η Σοφία Σικίρου είναι αλγερινής καταγωγής αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Γκρενόμπλ και μεταπτυχιακά στην πολιτική επικοινωνία. Ηταν στέλεχος στο Σοσιαλιστικό κόμμα, όπως και ο Μελανσόν εξάλλου, και υπήρξε εκπρόσωπος τύπου του πρώην πρωθυπουργού Λορέν Φαμπιούς.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.