search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:46
MENU CLOSE

«Βασιλική» αύρα στα νησιά Φίτζι (Video & Photos)

23.10.2018 12:40
«Βασιλική» αύρα στα νησιά Φίτζι (Video & Photos) - Media

 

O πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν έφθασαν στα νησιά Φίτζι, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2006.

Η δούκισσα του Σάσεξ που «μαγνήτισε» τα βλέματα φορώντας ένα μακρυμάνικο φόρεμα και ασορτί καπέλο και ο πρίγκιπας Χάρι που ξεχώριζε με τα τρία μετάλλια στο πέτο του γκρι σακακιού του, περπάτησαν στον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου Nausori έξω από την πρωτεύουσα Σούβα, όπου τους υποδέχθηκαν Ο πρωθυπουργός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα, η σύζυγός του Μέρι και πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και μαθητές είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής την οποία διέσχισε η αυτοκινητοπομπή των επισήμων στην κεντρική Σούβα.

Ακολούθως, ο δούκας η δούκισσα του Σάσεξ μεταβήκαν στο Albert Park στη Σούβα για την παραδοσιακή τελετή υποδοχής, μια εκδήλωση που παραπέμπει στην υποδοχή για τη βασίλισσα Ελισάβετ το 1953.

Ανδρες με παραδοσιακές φούστες με γιρλάντες από φύλλα και λουλούδια τους υποδέχθηκαν με τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς ενώ τους έδωσαν να πιούν, για να συμμετέχουν και εκείνοι με τη σειρά τους στα δρώμενα.

 

Η πρώην βρετανική αποικία των 300 τροπικών νησιών και με πληθυσμό περίπου 910.000 κατοίκους, αποβλήθηκε από τη Βρετανική Κοινοπολιτεία και απομονώθηκε διεθνώς όταν ο Μπαϊνιμαράμα, τότε διοικητής του στρατού, πήρε την εξουσία με αιματηρό πραξικόπημα τον Δεκέμβριο του 2006.

Παρά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 2014, μετά τη νίκη του Μπαϊνιμαράμα στις εκλογές, η χώρα ζητούσε επιμόνως σχέσεις με την Κοινοπολιτεία, ενώ είχε αναπτύξει ισχυρές σχέσεις με στρατηγικούς αντιπάλους, όπως η Κίνα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42