search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:50
MENU CLOSE

«Τελεσίγραφο» ΝΔ στο Ποτάμι: Καμία συνεργασία αν στηρίξετε τη συμφωνία των Πρεσπών

23.10.2018 12:41
«Τελεσίγραφο» ΝΔ στο Ποτάμι: Καμία συνεργασία αν στηρίξετε τη συμφωνία των Πρεσπών - Media

 

Σαφές μήνυμα προς το Ποτάμι στέλνει το τελευταίο διάστημα η ΝΔ, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις πιθανών μετεκλογικών συνεργασιών, οριοθετόντας το πλαίσιο πριν η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες.

Για τη ΝΔ, «λυδία λίθος» για τις όποιες συνεργασίες αποτελεί η στάση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, ιδίως από τη στιγμή που φαίνεται ότι τα Σκόπια «τρέχουν» τη δική τους πλευρά της συμφωνίας.

Έτσι, τόσο ο Νικήτας Κακλαμάνης, όσο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, έστειλαν σαφές μήνυμα προς το Ποτάμι, ότι στήριξη -είτε ως κόμμα, είτε ως μεμονωμένοι βουλευτές- της συμφωνίας όταν αυτή έλθει στη Βουλή, αποτελεί απαγορευτική κίνηση για οιαδήποτε συνεργασία.

Απαντώντας στη ΝΔ και σε όσους κατηγορούν το Ποτάμι ότι «δίνει χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση, ο Γιώργος Μαυρωτάς σε άρθρο του στα «Νέα» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το Ποτάμι όχι μόνο δεν δίνει παράταση ζωής στην κυβέρνηση με την αταλάντευτη στάση του όπως διατείνονται όσοι μένουν στην επιφανειακή ανάγνωση αλλά αντίθετα συντομεύει τον χρόνο της συγκυβέρνησης φέρνοντας τις εκλογές πιο κοντά.

Αντί να συσπειρώνει την κυβέρνηση όπως κάνει η αντιπολίτευση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά την αποσυσπειρώνει και την κλονίζει με τη στάση του. Μπορεί κάποιος να το ψέξει ότι γυρνάει την πλάτη στα κομματικά οφέλη αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος μιας μη δημοφιλούς επιλογής όπως ορθώς προσπάθησε να κάνει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στις αρχές του ’90 αλλά δεν μπορεί να το ψέξει ότι στηρίζει την κυβέρνηση όταν ουσιαστικά την αναγκάζει να πάει πρόωρα στις κάλπες».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:49