search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:36
MENU CLOSE

«Μη φωνάζεις ρε, σκάσε»: Πρόσφυγας πεσμένος στο έδαφος σπαρταράει επειδή «προσπάθησε να κλέψει κινητό» (Video)

23.10.2018 12:51
«Μη φωνάζεις ρε, σκάσε»: Πρόσφυγας πεσμένος στο έδαφος σπαρταράει επειδή «προσπάθησε να κλέψει κινητό» (Video) - Media

 

Ένα νέο περιστατικό αυτοδικίας, που επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα που τέθηκε με τραγικό τρόπο με τον άγριο ξυλοδαρμό και θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, καταγράφηκε στη Λέσβο.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που διακινήθηκε σε ακροδεξιούς ιστότοπους του νησιού, ένας άνδρας -υπό την εποπτεία άλλων, οι οποίοι όχι μόνο δεν παρεμβαίνουν αλλά επικροτούν την ενέργεια- έχει πιάσει από τον λαιμό πρόσφυγα ο οποίος βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος και «σπαρταράει», δυσκολευόμενος να ανασάνει.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, «πρόκειται να έναν 18χρονο αλλοδαπό που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής ενός κινητού τηλεφώνου από 37χρονο ντόπιο που για τις ανάγκες της ακροδεξιάς προπαγάνδας μετατράπηκε από τα γνωστά ΜΜΕ σε ‘’γεράκο’’, ενώ και τα κινητά έγιναν δύο».

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα σύνηθες στην Αθήνα ή αλλού περιστατικό, όπου περαστικοί ακινητοποιούν έναν ύποπτο για κλοπή, αν στο περιστατικό δεν εμπλεκόταν ένας υπόδικος ακροδεξιός της Λέσβου που κατηγορείται για επεισόδια το βράδυ της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί και πιο συγκεκριμένα για την επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων του νησιού και ειδικότερα του Θράσου Αβραάμ», σημειώνει η ΕΦΣΥΝ.

Σε κάθε περίπτωση αίσθηση προκαλεί, για μια ακόμη φορά, η στάση όσων παρακολουθούν και καταγράφουν το περιστατικό. Όχι μόνο δεν παρεμβαίνουν ακόμα και όταν φαίνεται ότι ο νεαρός -ανεξαρτήτως του αδικήματος- υποφέρει, αλλά του επιτίθενται φραστικά, λέγοντάς του «σκάσε, μη φωνάζεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:35