search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:25
MENU CLOSE

ΥΠΕΣ: Συνεδρίασε η επιτροπή για την ψήφων των ομογενών

23.10.2018 14:02
ΥΠΕΣ: Συνεδρίασε η επιτροπή για την ψήφων των ομογενών - Media

 

Φαίνεται ότι οι πιέσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέδωσαν καρπούς, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για ψήφο και στους Έλληνες πολίτες που ζουν εκτός χώρας.

Έτσι, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός της επικράτειας εκλογέων.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί διαχρονικά την πολιτεία και τη δημόσια συζήτηση. Απέκτησε, όμως, ακόμη μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια της κρίσης όπου δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδίως από τις νεότερες γενιές αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.
 
Είναι χρέος μας να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής αυτών των ανθρώπων στην πολιτική ζωή και τα δημόσια πράγματα της χώρας μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς τους με την Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτή η Κυβέρνηση προχώρησε στη συγκρότηση, για πρώτη φορά, αυτής της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων προκειμένου να εξετάσει σε βάθος το ζήτημα και να εισηγηθεί τις βέλτιστες δυνατές λύσεις με βάση τις επιταγές του Συντάγματος».
 
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «η Επιτροπή λειτουργεί εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος και πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της το αργότερο εντός πέντε μηνών. Επειδή όμως η επόμενη χρονιά είναι μία εκλογική χρονιά, στόχος μας είναι να καταλήξει στα συμπεράσματά της πιο πριν, τον Ιανουάριο του 2019, ώστε να ακολουθήσει διακομματικός διάλογος και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.
 
Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε την αρνητική παράδοση του παρελθόντος, μακριά από αντιπαραθέσεις μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και να δώσουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση σε ένα κρίσιμο θέμα που απασχολεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας».
 
Η Επιτροπή για την ψήφο των εκτός την επικράτειας εκλογέων συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21