search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:57
MENU CLOSE

Πενς: Θα απαντήσουμε στον βάρβαρο φόνο του Κασόγκι – Θέλουμε εξηγήσεις από τη Σαουδική Αραβία

23.10.2018 16:09
Πενς: Θα απαντήσουμε στον βάρβαρο φόνο του Κασόγκι - Θέλουμε εξηγήσεις από τη Σαουδική Αραβία - Media

 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Ουάσινγκτον θα ζητήσει απαντήσεις από τη Σαουδική Αραβία, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποστήριξε ότι ο φόνος του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ήταν προμελετημένος.

“Ολόκληρος ο κόσμος σας παρακολουθεί. Οι Αμερικανοί θέλουν απαντήσεις και θα απαιτήσουμε να δοθούν γρήγορα αυτές οι απαντήσεις”, προειδοποίησε ο Πενς μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα Washington Post. Ο Κασόγκι αρθρογραφούσε συχνά στην εφημερίδα αυτήν.

Ο Πενς χαρακτήρισε την εξαφάνιση και τον θάνατο του Κασόγκι “επίθεση στον ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο”. “Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διαλευκάνουμε την υπόθεση”, πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ βρίσκεται στην Τουρκία και εξετάζει τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί. “Θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα. Θα ζητήσουμε να θεωρηθούν υπεύθυνοι όσο ευθύνονται για αυτό”, τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει δει κάποιες πληροφορίες που να συνδέουν τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας με την εξαφάνιση του Κασόγκι ο Πενς είπε ότι “δεν θέλει να μιλήσει” για ενδεχόμενα στοιχεία που έχει δει. “Όταν επιστρέψει η διευθύντρια της CIA θα ενημερώσει τον πρόεδρο, εμένα και όλη την ομάδα μας για το τι (πληροφορίες) έχουν συγκεντρώσει οι Τούρκοι. Θέλω να διαβεβαιώσω τον αμερικανικό λαό ότι θα το διαλευκάνουμε. Αυτός ο βάρβαρος φόνος ενός δημοσιογράφου, ενός αθώου ανθρώπου, ενός αντιφρονούντα, δεν θα μείνει αναπάντητος από την Αμερική και, ελπίζω, από τη διεθνή κοινότητα”, κατέληξε.

Στο Ευρωκοινοβούλιο η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε η αρραβωνιαστικά του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, Χατιτσέ Τσενγκίζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Αντόνιο Ταγιάνι.

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια έκκληση από την αρραβωνιαστικά του Τζαμάλ Κασόγκι” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ταγιάνι. “Ζητούμε μια ανεξάρτητη και ακριβή έρευνα για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όχι μόνο οι αυτουργοί της δολοφονίας αλλά και εκείνοι που την διέταξαν”, πρόσθεσε.

Ο Κασόγκι εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου και η Σαουδική Αραβία, αφού επί δύο εβδομάδες δήλωνε ότι δεν γνωρίζει τι απέγινε, παραδέχτηκε τελικά ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας “συμπλοκής” μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε “προμελετημένο” τον φόνο, τονίζοντας ότι οι τουρκικές αρχές έχουν αποδείξεις ότι ήταν προσχεδιασμένος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51