search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:00
MENU CLOSE

«Καταπέλτης» σύμβουλος του Ερντογάν για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα: «Έχει το αίμα του Κασόγκι στα χέρια του»

24.10.2018 12:22
«Καταπέλτης» σύμβουλος του Ερντογάν για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα: «Έχει το αίμα του Κασόγκι στα χέρια του» - Media

 

Ένας σύμβουλος του τούρκου προέδρου κατηγόρησε σήμερα τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας ότι έχει “αίμα στα χέρια του” αναφερόμενος στην δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Αυτή ήταν η σκληρότερη μέχρι σήμερα κατηγορία που διατυπώνει κάποιος από τον κύκλο του Ερντογάν εις βάρος του Ριάντ σχετικά με την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν τις δηλώσεις αυτές.

Το Ριάντ έχει αποδώσει τον θάνατο του Κασόγκι σε μια “ανεξέλεγκτη επιχείρηση” για την οποία ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας δεν είχε γνώση.

“Είναι μια ντροπή που φθάνει μέχρι τον πρίγκιπα διάδοχο (Μοχάμεντ μπιν) Σαλμάν. Τουλάχιστον πέντε μέλη της ομάδας των εκτελεστών είναι οι πιο στενοί συνεργάτες του πρίγκιπα και είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν θα ενεργούσαν χωρίς να γνωρίζει εκείνος”, έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα Yeni Birlik ο Ιλνούρ Τσεβίκ, ένας σύμβουλος του Ερντογάν.

“Ακόμα και αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σώσει τον (Μοχάμεντ μπιν) Σαλμάν, στα μάτια του κόσμου είναι ένα πρόσωπο υπό αμφισβήτηση με το αίμα του Κασόγκι στα χέρια του”.

Ο Τσεβίκ είναι ένας από τους πολλούς συμβούλους του Ερντογάν, αλλά δεν είναι προβεβλημένος. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι απόψεις του στο άρθρο αντανακλούν εκείνες του Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλίες του χθες και σήμερα υπογράμμισε την ανάγκη να προσαχθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι υπεύθυνοι–“εκείνοι που διέταξαν την δολοφονία και εκείνοι που την εκτέλεσαν”.

Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία έλαβε άδεια να ερευνήσει ένα πηγάδι στον κήπο του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη και θα προχωρήσει σε επιθεωρήσεις, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι αρχές έχουν διενεργήσει επιθεωρήσεις στο προξενείο και στην κατοικία του γενικού προξένου στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Περισσότερο λάδι στη φωτιά ρίχνει η προηγούμενη άρνηση των Σαουδάραβων αξιωματούχων να επιτρέψουν την έρευνα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο, κάτι που μέχρι πρότινος αρνούνταν πεισματικά.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33