search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:29
MENU CLOSE

Αλβανός πολιτικός αναλυτής κατηγορείται πως «λαδωνόταν» από τα μυστικά κονδύλια του ελληνικού ΥΠΕΞ

25.10.2018 07:01
Αλβανός πολιτικός αναλυτής κατηγορείται πως «λαδωνόταν» από τα μυστικά κονδύλια του ελληνικού ΥΠΕΞ - Media

 

Tον Αλβανό συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή Μουσταφά Νάνο, κατηγορούν δημοσιεύματα εφημερίδων της χώρας, πως «λαδώθηκε» με 30 χιλιάδες ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά. 

Ο Νάνο που είναι τακτικός φιλοξενούμενος πάνελ εκπομπών της αλβανικής τηλεόρασης, αποτελεί «κόκκινο» πανί για τους Αλβανούς εθνικιστές εξαιτίας των αμφιλεγόμενων τοποθετήσεών του, όπως πρόσφατα που δηλωσε πως «οι Κοσοβάροι έχουν σερβικό αίμα».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο 58χρονος Νάνο υπήρξε αρχικά στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος. Το 1997 εγκατέλειψε την πολιτική για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, αρθρογραφώντας σε μεγάλες εφημερίδες της χώρας. Ο ίδιος, ξεχωρίζει γενικά για τις φιλελεύθερες και προοδευτικές αντιλήψεις και απόψεις που διατυπώνει δημόσια. Είναι συγγραφέας τριών δοκιμίων και ιδρυτής του δημοφιλούς ιστολογίου respublica.al.

Τις τελευταίες μέρες, αλβανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «λίστα» δημοσιογράφων, διαχειριστών ιστοσελίδων, ηθοποιών και πολιτικών που φέρονται να λάμβαναν ελληνικά εμβάσματα, προκειμένου να εξυπηρετούν συμφέροντα και θέσεις της Ελλάδας. Στα σχετικά δημοσιεύματα τα πρόσωπα αυτά, χαρακτηρίζονται «πουλημένοι» στην Αθήνα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση για τα όσα αναφέρουν και υποστηρίζουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ούτε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε από την ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:28