11/08/2020 13:56:24

Υπόθεση Κασόγκι: Business as usual - «Συγγνώμη» επιχειρηματιών που δεν συμμετείχαν σε φόρουμ στη Σαουδική Αραβία

Υπόθεση Κασόγκι: Business as usual - «Συγγνώμη» επιχειρηματιών που δεν συμμετείχαν σε φόρουμ στη Σαουδική Αραβία - Media

 

Όλες οι εταιρείες που απέσυραν την συμμετοχή τους από το διεθνές φόρουμ για τις επενδύσεις Future Investment Initiative στο Ριάντ ζήτησαν συγγνώμη που έχασαν τη διάσκεψη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χάλιντ αλ Φάλιχ.

"Όλες οι εταιρείες, οι οποίες δεν ήρθαν, μας τηλεφωνούν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 48ωρου και μας ζητούν συγγνώμη, εκφράζουν τη λύπη τους και δεσμεύονται να κάνουν αίτηση για να ανοίξουν γραφεία (στη χώρα) κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων και να αποκαταστήσουν τις φυσιολογικές τους σχέσεις", δήλωσε ο Αλ Φάλιχ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Elekhbariya.

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν "σημαντικό κομμάτι" της σαουδαραβικής οικονομίας παρά το μποϋκοτάζ της διεθνούς διάσκεψης Future Investment Initiative, πρόσθεσε ο υπουργός Ενέργειας στις δηλώσεις που έκανε σήμερα σε αυτό το δίκτυο.

Ένας αριθμός δυτικών πολιτικών και επικεφαλής διεθνών επιχειρήσεων απείχε από την σαουδαραβική αυτή επενδυτική διάσκεψη σε διαμαρτυρία για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

"Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σημαντικό κομμάτι της σαουδαραβικής οικονομίας επειδή τα συμφέροντα που μας συνδέουν είναι μεγαλύτερα από την αποδυνάμωση που προκαλεί η αποτυχημένη εκστρατεία για μποϊκοτάζ της διάσκεψης", σημείωσε ο Σαουδάραβας υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη στο κρατικό δίκτυο, ο Χάλιντ Αλ Φάλιχ υπογράμμισε εξάλλου ότι οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στην διάσκεψη αυτή στο Ριάντ φτάνουν συνολικά τα 56 δισεκατομμύρια δολάρια.

"Υπεγράφησαν περισσότερες από 25 συμφωνίες αξίας 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων", είπε, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα συμβόλαια που υπεγράφησαν στην διάσκεψη αναλογούν σε αμερικανικές εταιρείες.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.