search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:32
MENU CLOSE

Σγουρός κατά Δούρου: Καμία έκπληξη από την εκτίναξη των χρεών της Περιφέρειας Αττικής

25.10.2018 12:40
Σγουρός: Γι’ αυτό αλωνίζει η Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής - Media

 

Αναμενόμενη εξέλιξη αποτελεί, κατά τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Περιφέρειας Αττικής για το 2017, όπως καταγράφονται σε έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Εδώ και καιρό η παράταξή μας έχει αναδείξει και επικρίνει τη διαχειριστική ανεπάρκεια της διοίκησης της Περιφέρειας, που έχει ως αποτέλεσμα οι εν γένει ανεξόφλητες απαιτήσεις τρίτων από έτος σε έτος να διογκώνονται επικίνδυνα. Γι’ αυτό είχαμε κάνει άλλωστε λόγο στις 7/4/2017 για Περιφέρεια – μπαταχτσή, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην Περιφερειάρχης.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της ίδιας της Περιφέρειας το 2017 σε σύγκριση με το 2013 οι ανεξόφλητες απαιτήσεις τρίτων αυξήθηκαν κατά 230 % (από τα 5,3 εκ. € στα 17,4 εκ. €), γεγονός που φανερώνει την πρόδηλη ασυνέπεια του φορέα, που – σημειωτέον – επαπειλείται περαιτέρω από την πρόκληση τόκων υπερημερίας λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές, τονίζει ακόμα.

«Η οικονομική ασυνέπεια της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της φθίνουσας πορείας της, στην οποία την οδήγησε η χωρίς σχέδιο, αρχή, μέση και τέλος διοίκηση από την κα Δούρου.

Η έκθεση του Ανώτατου Ελεγκτικού Δικαστηρίου και οι οικονομικοί δείκτες φανερώνουν ότι, δυστυχώς, μέσα σε 4 χρόνια ένας υποδειγματικός στη λειτουργία του φορέας, μετατράπηκε σε αρνητικά δακτυλοδεικτούμενο πρωταγωνιστή», καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08