search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:43
MENU CLOSE

Δημοσκοπική ανατροπή στην Ισπανία: Πρώτοι οι Σοσιαλιστές, άνοδος για τους Ciudadanos

25.10.2018 13:25
Δημοσκοπική ανατροπή στην Ισπανία: Πρώτοι οι Σοσιαλιστές, άνοδος για τους Ciudadanos - Media

 

Εντυπωσιακές μετατοπίσεις στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας καταγράφει δημοσκόπηση, με τους Σοσιαλιστές -σε ενδεχόμενο εκλογών- να κατακτούν την πρώτη θέση και το μέχρι πρότινος κυβερνόν Λαϊκό Κόμμα να πέφτει στην τρίτη θέση με μόλις 18,2%. Άνοδο καταγράφουν οι κεντρώοι Ciudadanos, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στη πρόθεση ψήφου με 21% έναντι 19,6% στην τελευταία δημοσκόπηση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Σπουδών, το ποσοστό των Σοσιαλιστών σημείωσε αύξηση από το 30,6% που ήταν τον Σεπτέμβριο, ενώ το PP, το οποίο βρισκόταν στην εξουσία επί έξι χρόνια μέχρι τον Ιούνιο οπότε έχασε σε μια ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο εξαιτίας μιας σειράς σκανδάλων διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονταν στελέχη του, είδε το ποσοστό του να μειώνεται από το 20,8% που ήταν.

Η δημοσκόπηση δίνει νέα πνοή στην κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, που διαθέτει μόλις 84 από τις 350 έδρες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, με τον Σάντσεθ να αναζητεί συμμάχους στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις επόμενες προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές το 2020.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:43