search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:54
MENU CLOSE

Καθησυχαστικός ο Ντράγκι για την κρίση στην Ιταλία

25.10.2018 14:53
Καθησυχαστικός ο Ντράγκι για την κρίση στην Ιταλία - Media

 

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί τελικά συμβιβαστική λύση μεταξύ της Ιταλικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτίμησε ότι η Ιταλία θα βοηθήσει τις τράπεζες της, καταθέτοντας έναν προϋπολογισμό που θα συμβάλει στη μείωση των αποδόσεών των κρατικών ομολόγων.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το περιθώριο μεταξύ ελληνικών και ιταλικών ομολόγων περιορίζεται όλο αυτό το διάστημα, παρόλο που η ΕΚΤ αγοράζει Ιταλικά και όχι Ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης».

Ακολούθως απάντησε ο ίδιος στο ερώτημα των ημερών: «Τι μπορεί κανείς να κάνει σε ότι αφορά τις τράπεζες, δεδομένης της διεύρυνσης των σπρέντς που παρατηρήθηκε τους τελευταίους πέντε έως έξι μήνες; Μπορεί να υπάρχουν και άλλες απαντήσεις, αλλά η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι να ρίξουμε τους τόνους και να μην αμφισβητήσουμε το συνταγματικό υπαρξιακό πλαίσιο του ευρώ».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί το ενδεχόμενο να μην καταλήξουν σε συμφωνία Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση για το Βrexit λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα σκληρό Brexit, κάτι που θα προκαλούσε ανησυχία στις αγορές και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Τέλος, αρνήθηκε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έχει περιέλθει σε φάση ύφεσης, παρότι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν οτι η ΕΚΤ θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης.

 

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49