search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:44
MENU CLOSE

Καραθανασόπουλος: Στο πόδι αντιμετωπίζουν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

25.10.2018 16:19
Έξαλλος ο Ν. Καραθανασόπουλος: «Η πολιτική μ@λ@κία έχει και τα όριά της» (Video) - Media

 

«Κατά τη γνώμη του ΚΚΕ, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της κάθε χώρας η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, όπως απορρέει από το Δίκαιο της Θάλασσας» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Κανάλι 1.

Επισήμανε ότι «το πώς ακριβώς θα γίνει, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων» και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι «η εξαγγελία έγινε ‘στο πόδι’ για να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Σημείωσε ότι απαιτείται ουσιαστική συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο με συμμετοχή των κομμάτων «και από την άποψη αυτή, το να πετάς ‘στρακαστρούκες’ στον αέρα, υπονομεύει το δικαίωμα της χώρας μας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης».

Ανέφερε επίσης, ότι ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάζει για την πολιτική και τις κινήσεις της κυβέρνησης, για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την απαράδεκτη τακτική της Τουρκίας περί casus belli, με όλα αυτά να εντάσσονται στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή.

Για τα ζητήματα των σκανδάλων, της διαπλοκής και της διαφθοράς, είπε ότι «ήταν υπαρκτά ζητήματα και στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, γιατί αποτελούν συστατικό στοιχείο του ίδιου του συστήματος.

Τρέφονται από το ίδιο το σύστημα, από την διαπλοκή ανάμεσα στην πολιτική εξουσία, τις εκάστοτε κυβερνήσεις και στα οικονομικά συμφέροντα, διαπλοκή η οποία μπορεί να εκφράζεται, είτε με τους νόμους που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είτε με τα ζητήματα των προμηθειών, των μεγάλων έργων κλπ.».

Είπε ότι στο επόμενο διάστημα «θα αξιοποιηθεί και η πλευρά των σκανδάλων και της διαπλοκής για να συγκαλυφθεί η στρατηγική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και έχει κάνει και ένα βήμα περαιτέρω στην επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα».

Πρόσθεσε ότι η αξιοποίηση αυτή θα στοχεύει «για μια ακόμη φορά» στον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας «ανάμεσα στην Σκύλλα και στη Χάρυβδη».

Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση Κοτζιά-Καμμένου είπε ότι «προσπαθούν να συγκαλύψουν ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Κοτζιάς αλλά και ο κ. Καμμένος, συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές, δηλαδή, ότι πρέπει να αναβαθμιστεί η παρουσία των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στη περιοχή και στη χώρα μας».

Ερωτηθείς για τα μυστικά κονδύλια είπε ότι «χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν και σήμερα για να εξαγοράσουν, να διαμορφώσουν συνειδήσεις, να φροντίσουν επιμέρους συμφέροντα και να καλλιεργήσουν ένα κλίμα εφησυχασμού».

Απαντώντας στην ερώτηση αν «η χρήση των μυστικών κονδυλίων σε ΜΜΕ της πΓΔΜ αντιστρατεύεται την ηθική της αριστεράς», είπε καταρχήν, ότι «η ηθική της αριστεράς δεν έχει σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση, από τη στιγμή που δεν δίστασε να κατακρεουργήσει μια σειρά εργασιακά δικαιώματα, να χτυπήσει το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων, άρα είναι υποκρισία να λέμε το πως αξιοποιήθηκαν ή ότι αξιοποιήθηκαν τέτοιου είδους κονδύλια.

Και είναι υποκρισία πάνω απ’ όλα και αποκαλύπτει και το εύρος της αστικής δημοκρατίας, όταν έγινε μια πολύ μεγάλη παρέμβαση, και όχι μόνο με καθαρό τρόπο, στα Σκόπια, για να αποδεχθούν την Συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) τόσο με το δημοψήφισμα όσο και με την ψηφοφορία στη Βουλή, να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί με τις πιέσεις που ασκήθηκαν και δημόσια από τον πρωθυπουργό, τον κ. Τραμπ, την κ. Μέρκελ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

«Ποιά είναι τα ζητήματα της ηθικής όταν αξιοποιούν τέτοιου είδους συμφωνίες για να σπείρουν το μίσος και την διαίρεση ανάμεσα στους λαούς, να αλλάξουν τα σύνορα, να κάνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις;

Από αυτή την άποψη καταλαβαίνει κανείς πολύ καλά πόσο σχετική είναι η έννοια του αν είναι ηθικό και νόμιμο να αξιοποιούνται με τέτοιο τρόπο αυτά τα κονδύλια» κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:42