search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:48
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο «θαυματουργός» ξηρός καρπός που μειώνει χοληστερίνη και καρδιακά

25.10.2018 17:27
Αυτός είναι ο «θαυματουργός» ξηρός καρπός που μειώνει χοληστερίνη και καρδιακά - Media

 

Πρόσφατες έρευνες ανέδειξαν τα οφέλη της κατανάλωσης αμυγδάλων για την υγεία μας. Για την ακρίβεια, έρευνα του ιατρικού περιοδικού American Diatetic Association έδειξαν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο πλάσμα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, ενώ παράλληλα μειώνει και τα επίπεδα στην χοληστερίνη. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά σε καθημερινή βάση και αποτρέπει το φράξιμο των αρτηριών και την οξείδωση της χοληστερόλης.

Παράλληλα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Letters, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι «η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω ενός λιπιδίου που περιέχουν».

Τέλος, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της στεφανιαίας καρδιακής νόσου, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε άπαχα (πρωτεΐνες και φυτικές ίνες) και μονοακόρεστα συστατικά, κάτι που δημοσιεύτηκε και στο ιατρικό περιοδικό Circulation.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15