search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:05
MENU CLOSE

Τιμ Κουκ: Το ότι είμαι γκέι είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός (Video)

26.10.2018 06:49
Τιμ Κουκ: Το ότι είμαι γκέι είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός (Video) - Media

 

Τον σεξουαλικό του προσανατολισμό επέλεξε να δημοσιοποιήσει ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, γράφοντας σε άρθρο περιοδικού «Eίμαι ομοφυλόφιλος και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό», ενώ επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό επιθυμεί να συνδράμει όλους όσοι φοβούνται να φανερώσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Αυτό έγινε πριν τέσσερα χρόνια και σε πρόσφατη συνέντευξη ρωτήθηκε γι’αυτό. 

«Είμαι περήφανος για αυτό που έκανα», λέει ο Αμερικανός στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN. «Το ότι είμαι γκέι είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός», πρόσθεσε.

Ο Κουκ μίλησε για τη σεξουαλικότητά του στις 30 Οκτωβρίου του 2014. «Αποφάσισα να το δηλώσω δημόσια γιατί άρχισα να λαμβάνω ιστορίες παιδιών που διάβαζαν στο διαδίκτυο ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Ηταν e-mail και επιστολές παιδιών που έλεγαν ότι τα είχαν περιθωριοποιήσει, εκφοβίσει ή κακοποιήσει εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους», εξήγησε.

Ο Κουκ είπε πως είναι κλειστός άνθρωπος, αλλά τελικά αποφάσισε ότι φέρεται εγωιστικά παραμένοντας σιωπηλός για το θέμα και έκρινε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους μιλώντας δημόσια για αυτό. «Έπρεπε να κάνω κάτι για εκείνους», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ήθελε να δείξει στα ομοφυλόφιλα παιδιά ότι «μπορούν να είναι ομοφυλόφιλοι και να κάνουν κάποιες μεγάλες δουλειές».

Ο Αμερικανός πρόσθεσε ότι με αυτό που έκανε έγινε καλύτερος ηγέτης. «Έμαθα τι σημαίνει να είσαι μειονότητα. Το αίσθημα του να είσαι μειονότητα σου δίνει ένα επίπεδο ενσυναίσθησης για όλους τους ανθρώπους που δεν ανήκουν σε πλειοψηφίες», είπε ο Κουκ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:05