search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:47
MENU CLOSE

Κυβέρνηση: Εμπόδιο στην αλλαγή ατζέντας η κόντρα Κοτζιά – Καμμένου

26.10.2018 06:59
Κυβέρνηση: Εμπόδιο στην αλλαγή ατζέντας η κόντρα Κοτζιά - Καμμένου - Media

 

Ακόμα καθαρίζει τα «απόνερα» από το υπουργικό και την κόντρα Κοτζιά – Καμμένου η κυβέρνηση, γεγονός που εμποδίζει της προσπάθειές της να προχωρήσει σε αυτά που θεωρεί κρίσιμα. Κι ενώ προσπάθησε χθες και προχθές να αξιοποιήσει το κλίμα αμηχανίας σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ μετά την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου, καταγράφηκε και η δική της αμηχανία με αφορμή τα όσα ο Κοτζιάς κατήγγειλε δυο μέρες πριν ότι είπε ο Πάνος Καμμένος στο υπουργικό περί Σόρος.

Μάλιστα η ΝΔ ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι έστειλε στον Άρειο Πάγο το βίντεο της συνέντευξης Κοτζιά την Τρίτη στο ΚΡΗΤΗ ΤV προκειμένου να ερευνηθούν όσα εκεί ο πρώην ΥΠΕΞ καταγγέλλει ότι είπε ο Πάνος Καμμένος, ότι δηλαδή κατηγόρησε την κυβέρνηση για χρηματοδότηση από τον Τζόρτζ Σόρος. Κάτι που μετά τη συνέντευξη Κοτζιά έμενε ανοιχτό εφόσον δεν είχε υπάρξει διάψευση από την πλευρά της κυβέρνησης για ένα εικοσιτετράωρο και κάτι. Παράλληλα η ΝΔ έθεσε τρία ακόμη ερωτήματα σχετικά με τα ζητήματα που φέρεται να θίγει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και ζήτησε να δοθεί η επιστολή στη δημοσιότητα.

Το θέμα χθες επιχειρήθηκε να κλείσει τόσο από τον Πάνο Καμμένο όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο χθες το βράδυ στην ΕΡΤ και την εκπομπή Focus.

Ο Πάνος Καμμένος με ανάρτηση στο τουίτερ ανέφερε ότι είναι ψευδή όσα κυκλοφορούν από «ορφανά του Σημίτη» περί δήθεν αναφορών του στο υπουργικό για 50 εκ ευρώ του Σόρος. Αργότερα στο δελτίο του Star δήλωσε πάντως ότι αναφέρθηκε στον Σόρος αλλά σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία έκδοσης βίζα.

«Λήξαν το θέμα περί Σόρος»

Λίγο αργότερα, στην εκπομπή της ΕΡΤ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «ο κ.Καμμένος ουδέποτε ισχυρίστηκε εντός του υπουργικού συμβουλίου ότι η ελληνική κυβέρνηση ή οιοσδήποτε υπουργός χρηματοδοτείται από τον Τζόρτζ Σόρο, τον Αρτέμη Σώρρα ή δεν ξέρω γω ποιον άλλον». Ανέφερε επίσης ότι για τον ίδιο- κατ’ επέκταση και για τον πρωθυπουργό – το θέμα θεωρείται λήξαν. Επέμεινε επίσης ότι στο υπουργικό η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πολιτική διαφωνία στο θέμα των Πρεσπών.

«Απόρρητα τα πρακτικά αλλά μπορούν να αποχαρακτηριστούν»

Όσον αφορά το ερώτημα για τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου και το αν θα δοθούν στη δημοσιότητα σημείωσε πως οι συνεδριάσεις του Υπουργικού είναι κλειστές και τα πρακτικά που τηρούνται από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης είναι απόρρητα, ωστόσο υφίσταται διαδικασία αποχαρακτηρισμού και η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να τα δώσει στη δημοσιότητα γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει. Επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει ρεπορτάζ περί κύκλων του πρώην ΥΠΕΞ που διατύπωναν ανησυχία περί του ενδεχόμενου να σβηστούν τα πρακτικά του υπουργικού. «Θέλετε να σχολιάσω κύκλους και τετράγωνα, έχετε δει καμιά δήλωση του κ. Κοτζιά σε σχέση με αυτό; Είναι δυνατόν να εξυπονοεί ο οποιοσδήποτε κύκλος ότι θα αλλαχθούν ή θα καταστραφούν πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου»;

 

Κάλυψη και σε ΥΠΕΞ για τις βίζες

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε να προσπαθεί να τηρήσει ισορροπίες μεταξύ των Καμμένου και Κοτζιά καθώς κάλυψε και το ΥΠΕΞ σε σχέση με τη σύμβαση για τις βίζες.

«Όλες οι συμβάσεις που υπογράφει το ΥΠΕΞ ή οποιοδήποτε άλλο υπουργείο της σημερινής κυβέρνησης ακολουθούν αυστηρά τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες» σημείωσε και πρόσθεσε ειδικά για το ΥΠΕΞ «είμαι απολύτως βέβαιος και γνωρίζω ότι έχει ακολουθήσει τις προβλεπόμενες και απολύτως νόμιμες διαδικασίες».

Το Μαξίμου πλέον προβληματίζεται για το πώς θα σβήσει τη φωτιά αυτή και αν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την κόντρα με τον Πάνο Καμμένο προσπαθώντας να πιέσει και τον πρωθυπουργό – ο οποίος δεν φαίνεται να εξαιρείται από τις βολές Κοτζιά – να «αδειάσει» τον κυβερνητικό εταίρο, ακόμη και να τον εκδιώξει από την κυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33