search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:01
MENU CLOSE

Εισαγγελέα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ζητά ο ΔΣΑ

26.10.2018 13:11
Εισαγγελέα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ζητά ο ΔΣΑ - Media

 

Με αιχμές για τις απόψεις του υπουργού Παιδείας σχετικά με τη διαφύλαξη του ακαδημαϊκού ασύλου από τους ίδιους τους φοιτητές, ο ΔΣΑ παρενέβη στη συζήτηση για την ανομία στα ανώτατα ιδρύματα, ζητώντας παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο ΔΣΑ υπογραμμίζει σε απόφάση του ότι «οι διάφορες καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος αφού εκφράζει την «έντονη ανησυχία του για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους Πανεπιστημιακούς χώρους» σημειώνει ότι «η επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί «τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές, να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια, ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:01