search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:31
MENU CLOSE

Δεύτερη δοκιμασία για Μέρκελ

26.10.2018 13:23
Δεύτερη δοκιμασία για Μέρκελ  - Media

 

Δύο μήνες μετά την εκλογική απογοήτευση στη Βαυαρία, η Αγκελα Μέρκελ και ο κυβερνητικός της συνασπισμός αντιμετωπίζουν νέα εκλογική δοκιμασία την Κυριακή στο κρατίδιο της Εσσης.

Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του SPIEGEL και της εφημερίδας Hessische Niedersächsische Allgemeine, οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται μόλις στο 27%, οι Σοσιαλδημοκράτες στο 22% και σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι Πράσινοι.

Η «Ντόιτσε Βέλε» δεν αποκλείει εξάλλου σε χθεσινή της ανταπόκριση να αναδειχθούν ρυθμιστές οι Πράσινοι στην Εσση και να γίνει πρωθυπουργός ο Ταρέκ αλ Ουαζίρ, ο οποίος είναι μισός Υεμενίτης.

Προδικάζοντας νέο δυσμενές αρνητικό αποτέλεσμα, η καγκελάριος έσπευσε να προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα σε εθνικό επίπεδο από το αποτέλεσμα αυτής της τοπικής ψηφοφορίας.

Αν ωστόσο το κόμμα της, το οποίο σημειωτέον κυβερνά στην Εσση, ηττηθεί την Κυριακή, η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ δυσμενής για την καγκελάριο, που αντιμετωπίζει στις αρχές του Δεκεμβρίου μια ψηφοφορία των μελών για την προεδρία του κόμματος.

«Ποιος θα παίξει τον ρόλο του δολοφόνου της βασίλισσας;», έγραψε η Die Welt λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται μη κατονομαζόμενα στελέχη του κόμματος, «μια απρόβλεπτη δυναμική μπορεί να πυροδοτηθεί (σε περίπτωση εκλογικής ήττας) και να κοστίσει στη Μέρκελ τα πόστα της».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:30