search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:55
MENU CLOSE

Πάνω από 300 μαθητές συμμετείχαν στο CodeAthon στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού

26.10.2018 13:58
Πάνω από 300 μαθητές συμμετείχαν στο CodeAthon στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού   - Media
 
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 μαθητών και 72 εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε το CodeAthon, η πρωτοβουλία προγραμματισμού κώδικα για μαθητές, που διοργανώθηκε σε 4 ελληνικές πόλεις από τους οργανισμούς STEM Education και WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, στο πλαίσιο του Europe Code Week 2018.
Το CodeAthon βασίζεται στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, το οποίο χρησιμοποιούν οι ομάδες και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Οι μαθητές ηλικίας 8-16 ετών που συμμετείχαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Τρίκαλα, με σύνθημα «Η ιδέα που μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται!» κλήθηκαν να ολοκληρώσουν ένα ημιτελές ηλεκτρονικό παιχνίδι, κάνοντάς το πιο διασκεδαστικό και βελτιώνοντας την εμπειρία των παικτών.
 
Οι ιδέες και προτάσεις των ομάδων που συμμετείχαν στο CodeAthon 2018, θα αναρτηθούν online και θα αποτελούν μέρος ενός ανοικτού ψηφιακού αποθετηρίου με πρόσβαση για όλους.
 
Το CodeAthon υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, που φέτος πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά με στόχο την ενίσχυση της εκμάθησης προγραμματισμού και Η/Υ στις Ευρωπαϊκές χώρες.
Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, καθώς επίσης να μάθουν να εργάζονται ομαδικά, να υλοποιούν projects και να επιλύουν προβλήματα. Είναι η πρώτη φορά που επίσημοι φορείς της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της καθιερωμένης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.
 
Το CodeAthon συνδιοργανώθηκε από την ΟΤΕAcademy, το ACT-American College of Thessaloniki, τον Δήμο Τρικκαίων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Μέσα από την τεχνολογία και την καινοτομία, η COSMOTE επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών σε όλη τη χώρα ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas και του STEM Education.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18