search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:23
MENU CLOSE

The Times: «Τρίζει» η καρέκλα της Μέρκελ – Τελειωτικό χτύπημα στην Έσση;

26.10.2018 15:06
Παπαδημούλης για τις αποδοκιμασίες στη Μέρκελ: «Ακροδεξιοί που δεν θέλουν ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό» - Media

 

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το CDU θα χάσει το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του, ενώ για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που ο κυβερνητικός συνασπισμός καταρρεύσει, έκανε λόγο η Annegret Kramp-Karrenbauer, από τα πλέον επικρατέστερα ονόματα στη λίστα διαδοχής της Merkel.

Δεν είναι δυσαρεστημένη μόνο η δεξιά πτέρυγα του CDU –και οι προοδευτικοί ανησυχούν και θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι έκαναν μέχρι τώρα, σημειώνει ο καθηγητής Timo Lochocki, του Davidson College.

Συμφωνα με τον Economist, «απώλειες για το CDU στις εκλογές της Έσσης μπορεί να προκαλέσουν τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού».

Ένα άσχημο αποτέλεσμα για το SPD θα σημαίνει πως θα αυξηθούν οι πιέσεις προς την ηγεσία του κόμματος για να εγκαταλειφθεί ο συνασπισμός με τη Merkel. Όσο για τη Μέρκελ, πληθαίνουν οι φήμες πως σε περίπτωση που επικρατήσει το χειρότερο σενάριο και ο V. Bournier, o στενός της σύμμαχος, απομακρυνθεί από την πρωθυπουργία στην Έσση, τότε η κυβέρνησή της θα καταρρεύσει. Ωστόσο, παρά τις αδυναμίες των κομμάτων του συνασπισμού, είναι σημαντικοί οι λόγοι για τους οποίους ο συνασπισμός θα παραμείνει στη «θέση» του, προς το παρόν τουλάχιστον.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα διαδοχής της Merkel. Και το SPD έχει παρόμοια προβλήματα. Επιπλέον ούτε το CDU ούτε το SPD θέλουν να αντιμετωπίσουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους σε νέες εκλογές. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα στην Έσση θα αποτελέσει κρίσιμη ετυμηγορία για την κυβέρνηση της Merkel.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:23