search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:35
MENU CLOSE

Επιμένει στην πρόκληση η Τουρκία – Βγάζει στη Μεσόγειο το πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής»

26.10.2018 18:09
Επιμένει στην πρόκληση η Τουρκία - Βγάζει στη Μεσόγειο το πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» - Media

 

Την ώρα που το «Μπαρμπαρός» παραμένει εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ στις 29 Οκτωβρίου η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει στην Μεσόγειο το πλωτό γεωτρύπανο «Φατίχ» γνωστό και σαν «πορθητής».

Νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης επιχειρεί να ρίξει και πάλι η Άγκυρα αφού μετά το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» βγάζει στην ανατολική Μεσόγειο και το πλωτό γεωτρύπανο «Φατίχ», σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Την ώρα που το «Μπαρμπαρός» παραμένει εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ στις 29 Οκτωβρίου η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει στην Μεσόγειο το πλωτό γεωτρύπανο «Φατίχ» γνωστό και σαν «πορθητής».

Το «Φατίχ» συνοδεία πολεμικών πλοίων αναμένεται να πραγματοποιήσει γεώτρηση ανοιχτά της Αττάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες την γεώτρηση θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι δεν θα δεχθεί συστάσεις από την Αθήνα για το ζήτημα της ΑΟΖ. «Η Τουρκία όπως ίσχυε και πριν θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις. Σε αυτό το πνεύμα, δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσαμε να δεχθούμε από την Ελλάδα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Πηγή: Skai

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15