search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:17
MENU CLOSE

Παυλόπουλος: Να αντισταθούμε στις δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

27.10.2018 08:10
Ο Παυλόπουλος δίνει «χάρη» στους τιμωρημένους ένστολους εν όψει 25ης Μαρτίου - Media

 

«Οι ηρωικοί νεκροί της Αντάντ πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο και με τον τρόπο τους υπερασπίστηκαν την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και με τον ίδιο τρόπο η θυσία τους μας θυμίζει και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο και τον λαό μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη και επισήμανε την ανάγκη αντίστασης στις δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Τιμούμε σήμερα εδώ, στα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, την μνήμη των 20.500 στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων της Αντάντ, οι οποίοι έπεσαν στο Μακεδονικό Μέτωπο, δίνοντας τη ζωή τους θυσία στο βωμό της Ελευθερίας αλλά και των άλλων θεμελιωδών αρχών του πολιτισμού μας. Η θυσία τους αυτή πρέπει να μας εμπνέει και σήμερα, αφού η υπεράσπιση των ίδιων αρχών και αξιών είναι πάντα επίκαιρη και επιτακτική, όπως αποδεικνύει και η κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και σε όλη την Ευρώπη», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφέρθηκε στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και σημείωσε πως για να μην ζήσουμε ξανά τους ίδιους εφιάλτες δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οραματιστήκαμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ωστόσο, όμως, παρατήρησε, υπάρχουν σήμερα δυνάμεις που το επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τόνισε την ανάγκη να αντισταθούμε σε αυτές.

Στα Συμμαχικά Κοιμητήρια τελέστηκε μνημόσυνο από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:17