search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:01
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση στη Γερμανία: Νέο ιστορικό χαμηλό για τους Χριστιανοδημοκράτες

28.10.2018 08:18
Σε κλοιό κορωνοϊού το CDU: Ποιος θα γίνει πρόεδρος; - Media

 

Συνεχίζεται η πτώση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kυριακάτικης Bild, η οποία δημοσιεύεται ανήμερα των κρίσιμων εκλογών στο κρατίδιο της Εσσης. Μόνο το 24% των Γερμανών πολιτών θα τους ψήφιζε αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, δηλαδή -2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας πριν από δύο εβδομάδες (26%), ποσοστό το οποίο ήταν ήδη το χαμηλότερο το οποίο έχει καταγραφεί μέχρι τώρα για τους Χριστιανοδημοκράτες σε πανγερμανικό επόπεδο. Θα ελάμβαν δηλαδή σήμερα 6% λιγότερο σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι με 20% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Bild), πλησιάζοντας έτσι τους συντηρητικούς.

Τρίτο κόμμα θα αναδεικνυόταν η ακροδεξιά «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με 16% (+1%) και μόλις τέταρτο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με το (σταθερό) ποσοστό 15%. Φιλελεύθεροι (FDP) και Αριστερά (Die Linke) παραμένουν επίσης σταθεροί και θα ελάμβαναν 10% αντίστοιχα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:01