search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:55
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα προκάλεσε το θάνατο αρκούδας 390 κιλών

28.10.2018 15:03
Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα προκάλεσε το θάνατο αρκούδας 390 κιλών - Media

 

Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη κοντά στην Καστοριά, στον επαρχιακό δρόμο Φωτεινής- Σταυροποτάμου, όταν αυτοκίνητο, υπό συνθήκες που ερευνώνται, παρέσυρε το άτυχο ζώο.  Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» πρόκειται για την μεγαλύτερη αρκούδα που έχει καταγραφεί ποτέ από την ίδια την οργάνωση, καθώς στην Ελλάδα το βάρος των ενήλικων αρσενικών φτάνει συνήθως τα 250 κιλά.

Ο «Αρκτούρος» ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία για το συμβάν και στο σημείο μετέβη η ομάδα άμεσης επέμβασης της οργάνωσης, η οποία εντόπισε την αρκούδα νεκρή σε παρακείμενο χωράφι. Όπως έγινε γνωστό, το όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο υπέστη υλικές ζημιές και η οδηγός της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, χωρίς, όμως, η υγεία της να εμπνέει ανησυχία.

Το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε με όχημα της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς σε ειδικό χώρο ώστε να γίνει η απαραίτητη νεκροψία και κατά τη ζύγιση του διαπιστώθηκε ότι έφτανε τα 390 κιλά.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του «Αρκτούρου», δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης σχολίασε ότι «δεν είναι ασυνήθιστο για αρκούδες αυτή την εποχή να έχουν κάποια… παραπανίσια κιλά, καθώς ετοιμάζονται για τον χειμέριο ύπνο τους. Τέτοια μεγέθη όμως συναντάμε σπάνια στη νότια Ευρώπη. Για περιοχές πιο βόρεια, όπως ο Καναδάς και η Αλάσκα, όπου οι αρκούδες τρέφονται κυρίως με τροφές ζωικής προέλευσης, τα κιλά αυτά είναι συνηθισμένα».

 

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52