search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:59
MENU CLOSE

Ελλάδα εναντίον… Μακεδονίας και στη μέση η ERT3!

28.10.2018 19:04
Ελλάδα εναντίον... Μακεδονίας και στη μέση η ERT3! - Media

 

O αγώνας χάντμπολ στην Κοζάνη μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Σκοπίων, για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είχε ήδη πάρει μεγάλη έκταση υπό το φόβο επεισοδίων.

Πλέον, συζητιέται έντονα εξαιτίας της ΕΡΤ3, η οποία στη μετάδοσή της, εμφανιζόταν η γειτονική χώρα ως… MKD, δηλαδή «Μακεδονία».

Η πάγια τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η πΓΔΜ να αναγράφεται ως FYROM κάτι που δεν έγινε αρχικά προκαλώντας αντιδράσεις και την ετεροχρονισμένη αντίδραση της δημόσιας τηλεόρασης που στη συνέχεια επανέφερε το FYROM (FYR).

 

Η απάντηση της ΕΡΤ

Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία. Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε καθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:58