search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:07
MENU CLOSE

Αύριο Τρίτη, η καταβολή αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

29.10.2018 11:51
Η βία δεν μπορεί να εμποδίσει τη λειτουργία του κράτους δικαίου - Media

 

Στην τρίτη καταβολή προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων προχωρά αύριο Τρίτη ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, καταβάλλονται σε 714 δικαιούχους τα ποσά που αντιστοιχούν στα αναπηρικά επιδόματά τους. Συνολικά, θα καταβληθούν 424.706 ευρώ. Οι 190 εξ αυτών είναι νέοι δικαιούχοι που μπαίνουν τώρα για πρώτη φορά στο σύστημα των τακτικών πληρωμών του ΟΠΕΚΑ. Ανάμεσά τους είναι άτομα με αναπηρία από το πιλοτικό πρόγραμμα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται πως έχουν προηγηθεί άλλες δύο πληρωμές στις 31 Αυγούστου και στις 4 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, οι νέοι δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των μηνιαίων επιδομάτων που δικαιούνται, αρχής γενομένης από την πρώτη του επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης έως και τον Οκτώβριο του 2018. Οι δικαιούχοι ΑμεΑ που είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη ή και στη δεύτερη πληρωμή θα εισπράξουν το ποσό που αντιστοιχεί στο μήνα Οκτώβριο.

Οι 714 δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν καταχωρίσει στην ηλεκτρονική αίτησή τους. Εφεξής, η πληρωμή των ατόμων με αναπηρία θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το πιλοτικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:07