search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:42
MENU CLOSE

Δήλωση συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου από 13 συμμαθητές του

29.10.2018 12:27
Δήλωση συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου από 13 συμμαθητές του - Media

 

Οι 13 συμμαθητές του Γιάννου Παπαντωνίου στο Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας, ανάμεσά τους και ο γνωστός νομικός και πρώην υπουργός Νίκος Αλιβιζάτος, έστειλαν στην εφημερίδα τα «Νέα» επιστολή συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Παρακολουθώντας τη δοκιμασία του παλαιού συμμαθητή μας, θέλουμε να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με ευθυδικία, θα κάνει το καθήκον της», σημειώνουν μεταξύ άλλων.
Στη δήλωση, δεν κάνουν λόγο για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην υπουργό Άμυνας, αλλά επισημαίνουν ότι μέχρι την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης, έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Στη συνέχεια, συμπληρώνουν πως «η διαπόμπευσή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύει έλλειψη πολιτισμού».

Αναλυτικά, η δήλωση συμπαράστασης των συμμαθητών του Γιάννου Παπαντωνίου:

«Οι υπογεγραμμένοι ήμασταν συμμαθητές του Γιάννου Παπαντωνίου, άλλοι για έξι και άλλοι για δώδεκα χρόνια στο Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας.

Παρακολουθώντας τη δοκιμασία του παλαιού συμμαθητή μας, θέλουμε να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με ευθυδικία, θα κάνει το καθήκον της.

Ταυτόχρονα, εντούτοις, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: πρώτον, ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομίας από τη Μεταπολίτευση του 1974, τίμησε την Ελλάδα και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της, την είσοδο της στην ΟΝΕ.

Δεύτερον, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η προσωρινή κράτηση ενός κατηγορουμένου δεν συνιστά απονομή της δικαιοσύνης, αλλά μέτρο προς διευκόλυνση της δίκαιης απονομής της.
Μπορεί να έχει εξοντωτικές συνέπειες για τη ζωή του καθενός και γι’ αυτό πρέπει να διατάσσεται μόνο σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις. Τέτοιες δεν φαίνεται να συντρέχουν εν προκειμένω.

Τέλος, πιστεύουμε ότι, όπως και ο τελευταίος κατηγορούμενος, ο Γιάννος Παπαντωνίου, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Η διαπόμπευσή του, επομένως, ιδίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αποδεικνύει απλώς έλλειψη πολιτισμού. Προσβάλλει μια θεμελιώδη εγγύηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στον συμμαθητή μας και τη σύζυγο του το ταχύτερο.

Nίκος Κ. Αλιβιζάτος, Xρήστος Αργυρόπουλος, Διονύσης Βενιεράτος, Bασίλης Βουτσινάς, Γιάννης Γκέιβελης, Nάσος Δένδιας, Αριστείδης Διαπούλης, Γιάννης Ζορμπάς, Κώστας Κόλλιας, Βασίλης Λουζιώτης, Μπάμπης Σαββάκης, Μανώλης Σχινάς και Βασίλης Τσιγκος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03