search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:18
MENU CLOSE

«Δαχτυλίδια» και …δελφίνοι – Η μάχη για την ηγεσία της CDU μετά την εποχή Μέρκελ

29.10.2018 13:18
«Δαχτυλίδια» και …δελφίνοι - Η μάχη για την ηγεσία της CDU μετά την εποχή Μέρκελ - Media

 

Η Αγγελα Μέρκελ αποφάσισε να εγκαταλείψει την προεδρία του κόμματός της, προετοιμάζοντας την διαδοχή της, την επομένη μίας ακόμη ήττας σε τοπικές εκλογές.

 «Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία», είπε, προσθέτοντας ότι μετά το 2021 δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλο πολιτικό αξίωμα.

Αποφάσισα επίσης να επιτρέψω στην Χριστιανοδημοκρατική Ενωση να προετοιμάσει την διαδοχή μου, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι θα επιλέξει τον (ή την) διάδοχό της.

Η Αγγελα Μέρκελ εξήγησε ότι οι αποφάσεις της έχουν ως στόχο να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στους μελλοντικούς της στόχους.

Παραδεχόνενη ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στην Βαυαρία και την Εσση ήταν απογοητευτικά, η Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους.

 

Δαχτυλίδια και… δελφίνοι

Συνωστισμός αναμένεται για την ηγεσία του CDU με τους υποψηφίους να έχουν κάτι περισσότερο από ένα μήνα στη διάθεσή τους μέχρι το συνέδριο του κόμματος στις αρχές Δεκέμβρη.

Ήδη η γενική γραμματέας του CDU Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπάουερ (κεντρική φωτογραφία) έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος τον Δεκέμβριο. Η ίδια αποτελεί την επιλογή της Μέρκελ για τo ”δαχτυλίδι” της διαδοχής ωστόσο έχει το μειονέκτημα ότι θεωρείται άπειρη.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, επικριτής της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι επιθυμεί να την διαδεχθεί στην ηγεσία του της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), σύμφωνα με πηγές από το κόμμα.

Ο 38χρονος Σπαν ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του CDU στη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης των ανώτερων στελεχών του κόμματος στο Βερολίνο.

Σταθεροί υποψήφιοι θα πρέπει να θεωρούνται ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς και η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:15