search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:43
MENU CLOSE

Τσακαλώτος στο Reuters: «Θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για τις αγορές»

29.10.2018 14:26
Τσακαλώτος στην Il Manifesto: Δεν υπάρχει ταξική «έξοδος» από το ευρώ, παρά μόνο εθνικιστική - Media

 

Η μεταβλητότητα στην αγορά των ιταλικών κρατικών ομολόγων έχει καταστήσει πιο δύσκολη την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Reuters. Τόνισε ωστόσο ότι μπορεί να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να αντλήσει κεφάλαια.

Η ανοδική τάση στο χρέος της ιταλικής κυβέρνησης ώθησε προς τα πάνω το κόστος δανεισμού και άλλων χωρών της Νότιας Ευρώπης, περιλαμβανομένης της Ελλάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών ωστόσο δήλωσε στο Reuters ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι υπό έλεγχο.

«Το κατέστησε λίγο πιο δύσκολο, αλλά από την άλλη πλευρά νομίζω ότι οι αγορές καταλαβαίνουν τώρα ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της, έχει κάνει πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις και έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας ώστε οι ανάγκες χρηματοδότησής της να είναι υπό έλεγχο για δύο με δυόμισι χρόνια», τόνισε.

«Επίσης, η Ελλάδα έχει μία συμφωνία για το χρέος, που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση του χρέους της είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι είναι στην Πορτογαλία και την Ιταλία», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ερώτηση του πρακτορείου εάν η Ελλάδα θα επιχειρήσει την πώληση ομολόγων μέσω κοινοπραξίας, ο υπουργός είπε ότι θα αφήσει το χρονοδιάγραμμα στον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.

«Έχει οδηγίες από την κυβέρνηση ότι όταν οι αγορές είναι κατάλληλες, θα θέλαμε να προχωρήσουμε. Αλλά είναι δουλειά του να κάνει την έρευνα και να μας πείτε πότε είναι ο βέλτιστος χρόνος», πρόσθεσε.

«Αισθανόμαστε άνετα που μπορούμε να περιμένουμε αφού έχουμε το μαξιλάρι ασφαλείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουμε όταν ο χρόνος είναι σωστός».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:43