search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:02
MENU CLOSE

Νέος σεισμός 4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

29.10.2018 15:30
Ταρακουνήθηκε η Ζάκυνθος: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ - Media

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.01 σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ζακύνθου, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στον απόηχο του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το νησί τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 0,5 χιλιόμετρα.

Κατά τον σεισμολογικό σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ.

Αυτή ήταν η τέταρτη δόνηση με μέγεθος πάνω από 4 Ρίχτερ που καταγράφηκε σήμερα Δευτέρα στην περιοχή της Ζακύνθου.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ. Αθανάσιος Γκανάς, από την ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση των εικόνων ραντάρ του δορυφόρου Sentinel-1 της υπηρεσίας Copernicus του Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), προκύπτει ότι η Ζάκυνθος μετακινήθηκε κατά τρία εκατοστά προς τα νοτιοδυτικά, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:02