search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:34
MENU CLOSE

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν την αποποινικοποίηση της επαιτείας

29.10.2018 17:03
Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν την αποποινικοποίηση της επαιτείας - Media

 

Την κατάργηση του άρθρου 407 του ποινικού κώδικα που χαρακτήριζε την επαιτεία αδίκημα, επικροτούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι εκτιμούν ότι η ποινικοποίηση της επαιτείας είναι «αντίθετη με την έννοια του κράτους δικαίου, επειδή δεν προσβάλλεται κανένα έννομο αγαθό ούτε απειλούνται οι πολίτες και η έννομη τάξη, από την πράξη αυτή».

Όπως σημειώνουν «η κατάργηση του άρθρου αδρανοποιεί και τις περιπτώσεις καταχρηστικής εφαρμογής του από την Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία χρόνια, με τις συλλήψεις μουσικών που παίζουν σε κοινόχρηστους χώρους.

Υπάρχουν δε περιπτώσεις που έγιναν κατασχέσεις των μουσικών οργάνων τους, ως να ήταν οι μουσικοί εγκληματίες και τα μουσικά όργανα προϊόντα εγκλήματος».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν ότι πάγια θέση τους είναι ότι οι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να είναι ελεύθεροι και προσβάσιμοι για όλες τις χρήσεις και μορφές έκφρασης, χωρίς αποκλεισμούς.

«Η κατάργηση του άρθρου 407 είναι εξαιρετική αφορμή για να ανοίξει η σχετική συζήτηση. Η αναμόρφωση νομικών και κανονιστικών πλαισίων που έχουν οδηγήσει σε αποκλεισμούς είναι ώριμη, και πρέπει να γίνει πράξη.

»Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτίθενται να συμβάλλουν με κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων» σημειώνουν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28